Михајловићева о снабдевању гасом: Предложићу израду заједничког кризног плана Србије, Бугарске, Мађарске и БиХ

Михајловићева о снабдевању гасом: Предложићу израду заједничког кризног плана Србије, Бугарске, Мађарске и БиХ

03/11/2021 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

“Покренућу у наредних неколико дана иницијативу ка министрима у Бугарској, Мађарској и Босни и Херцеговини да се спремимо за све друге кризе тако што ћемо направити заједнички кризни план, како бисмо ефикасно решавали стабилно снабдевање гасом. Поред тога, Србија под хитно треба да ради на проширењу складишта и на планирању стратешких резерви гаса, који би требало да буде преко 300 милиона кубних метара. И на томе ћемо радити у наредних годину, годину и по”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике ,проф. др Зорана Михајловић.

 

На питање новинара о снабдевању гасом и хаварији која се десила у Бугарској, Михајловићева је рекла да још увек немамо редовно снабдевање гасом.

“То се не дешава због српске стране, десила се хаварија у Бугарској, на старом гасоводу. Требало је да се реши јутрос, десиле су се нове компликације са бугарске стране, у комуникацији смо са бугарским колегама и надам се да ће се до краја дана све решити. С друге стране, „Србијагас“ је обавезан да поступа у складу са планом у кризним ситуацијама, спремни су и верујем да ћемо имати довољне количине гаса”, рекла је она.