Вулин наградио школског полицајца и ватрогасца-спасиоца

Вулин наградио школског полицајца и ватрогасца-спасиоца

02/11/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин наградио је данас полицијског службеника Полицијске станице Младеновац Радишу Савића и ватрогасца-спасиоца из Kикинде Александра Талеског због изузетне посвећености послу, али првенствено посвећености заједници, деци и најстаријим суграђанима.

 

 

„Својим марљивим радом, свакодневним подвизима, гестовима, пажњом и искреном бригом за заједницу и грађане потврђујете чињеницу да српска полиција заиста јесте у служби својих грађана, да то није клише, већ истина.

 

Школски полицајац Савић, који је због свог беспрекорног рада и бриге за децу добио највише похвале од стране наставника, родитеља и саме деце из младеновачке основне школе и пожртвовани ватрогасац-спасилац Талески, који је ван дужности у свом комшилуку спасао непокретну баку из пожара, доказ су да солидарност и брига о другима није нестала. Али, ваши подвизи указују и на значај важности постојања полицајца позорника”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

 

„И зато враћамо полицајце позорнике на улице, који ће водити рачуна о сваком кварту, сваком школском дворишту, који ће познавати свако дете, родитеља, баку, деку, коме ће суграђани моћи да се обрате и затраже помоћ”, нагласио је министар полиције.

 

„До краја године 400 полицајаца позорника наћи ће се на улицама највећих градова у Србији, они ће бити на услузи својој заједници. Када се позорници врате на улице свакодневни живот грађана биће бољи и лакши, а наши квартови и школска дворишта безбеднија”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.