ALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO MAJKLA DAVENPORTA

ALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO MAJKLA DAVENPORTA

26/05/2015 Off By

majkl-devenport-aleksanda


 

Press služba Vlade

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Davenporta.

Premijer Vučić i ambasador Devenport konstatovali su da se dobra saradnja delegacije EU i Vlade Srbije vidi i kroz realizaciju zajedničkih projekata, posebno na obnovi područja ugroženih posle prošlogodišnjih katastrofalnih poplava. Srpski premijer zahvalio je Evropskoj uniji na pomoći iz zajedničkog Fonda solidarnosti, kao i na novcu (80 miliona evra) iz IPA fondova koji EU u 2015. godini izdvaja za infrastrukturu u Srbiji.
Premijer Vučić naglasio je da Srbija ostaje posvećena ispunjenju glavnog spoljnopolitičkog cilja – članstva u Evropskoj uniji i da očekuje da EU realno sagleda napor koji zemlja čini u ispunjavanju evropskih standarda. Srpski premijer i ambasador EU zajednički su izrazili želju da uskoro dođe i do otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja.
Ambasador Devenport preneo je premijeru Vučiću da zemlje Evropske unije veoma poštuju Vladu Srbije zbog uspešnih ekonomskih reformi koje sprovodi i političkog doprinosa stabilnosti u regionu. „Evropska unija uverena je u kapacitete Vlade da vodi Srbiju na evropskom putu“, rekao je šef Delegacije EU.
Tokom sastanka razgovaralo se i o dijalogu Beograda i Prištine i zajednički je konstatovano da je neophodno da se dijalog intenzivira.<


PROTOKOL

vucic105SAUČEŠĆE ALEKSANDRA VUČIĆA

  SRBIJA OSUĐUJE SVE POKUŠAJE ZA DESTABILIZACIJU MAKEDONIJE I CELOG REGIONA I UČINIĆE SVE DA SE POLITIČKA I

 

 

tomislav-nikolic-johanes-han-20-11-2014-1HAN KOD NIKOLIĆA

NIKOLIĆ JE IZVESTIO KOMESARA HANA DA PRIVODI KRAJU SVOJ PREDLOG REŠAVANJA ODNOSA SA PRIŠTINOM, KOJI ĆE USKORO DOSTAVITI

 

 

krbi i vucicBAJDEN POZVAO VUČIĆA DA POSETI SAD

  VUČIĆ JE DANAS PRIMIO AMERIČKOG AMBASADORA MAJKLA KIRBIJA SA KOJIM JE RAZGOVARAO I O MOGUĆIM NOVIM AMERIČKIM

 

 

dunjaALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO DUNJU MIJATOVIĆ

PREDSTAVNICA OEBS-A DUNJA MIJATOVIĆ IZRAZILA JE ZADOVOLJSTVO PODRŠKOM KOJU DOBIJA U TOKU PREDSEDAVANJA SRBIJE OEBS-OM I ISTAKLA DA