За сада неће бити увођења ковид пропусница на 24 часа

За сада неће бити увођења ковид пропусница на 24 часа

27/10/2021 Off By BERB

Извор/Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Крагујевцу да за сада неће бити продужења важења ковид пропусница на 24 часа, поновивши да је вакцинација против коронавируса одговор на пандемију.

Брнабић је, на конференцији за новинаре након обиласка предузећа за дистрибуцију топлотне енергије “Енергетика” у том граду, поручила да је најважније да бележимо благи раст вакцинисаних, при чему смо прешли 55 одсто.

Она је, одговарајући на питање да ли ће мере против епидемије бити пооштрене, објаснила да за сада треба у потпуности имплементирати ову меру коју имамо и да све то заживи.

Ми притом спроводимо стриктне инспекције за остале мере, за маске на затвореном и отвореном, тамо где је немогуће држати дистанцу, указала је премијерка и најавила да ће следеће недеље бити одржан састанак Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19.

Брнабић је, говорећи о могућности да ученици пређу на онлајн наставу, објаснила да Институт за јавно здравље Србије “Батут” разматра са медицинским делом Кризног штаба и са Министарством просвете, науке и технолошког развоја шта би биле даље препоруке за школе.

Они ће у четвртак имати још један састанак, када ће Кризном штабу дати своју препоруку. Оно што је мени изузетно важно и што мислим да не треба да се мења јесте да деца од првог до четвртог разреда основне школе наставе да иду у школу, пренела је она.

Премијерка је додала да ће се разговарати и са синдикатима о томе, како би се чуло и њихово мишљење, као и да ће се разматрати могућност да се мало помери школски распуст.