ZORANA MIHAJLOVIĆ: RODNA RAVNOPRAVNOST VAŽNA STAVKA U BUDŽETU ZA 2016.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: RODNA RAVNOPRAVNOST VAŽNA STAVKA U BUDŽETU ZA 2016.

25/05/2015 Off By
zorana-mihajlovic-1388094003-418399

Zorana Mihajlović

Ranka Čičak

SRBIJA će u planiranju budžeta za 2016. godinu posebnu pažnju posvetiti rodnoj ravnopravnosti, izjavila je danas u Beogradu šefica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Na otvaranju seminara o pravljenju rodno odgovrnog budžeta Zorana Mihajlović rekla je da bi bilo pogrešno da se rodno odgovran budžet tumači kao “ženski budžet”, već da je to budžet koji će u projektnom delu poštovati potrebe određenog pola. Ona je kazala da će se Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kojim ona rukovodi, truditi da prilikom pravljenja narednog budžeta zadovolji sve strane.
“Imamo dovoljno prostora, političke podrške, imamo sve. Od nas zavisi kojom brzinom ćemo napraviti korak napred”, rekla je Zorana Mihajlović.
Ministarka je kazala da je Srbija pitanje rodne ravnopravnosti podigla na najviši nivo, ali da sa druge strane realnost govori da je država pravila greške, koje mora da ispravi. Predstavnica Ministarstva finansija Mirjana Ćojbačić rekla je da će se rodna oseljivost odnositi na projekte koji se finansiraju iz budžeta, na primer da se podstaknu žene koje žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, jer su poljoprivredna gazdinstva retko prijavljena na ženskog člana porodce. Predstavnica Ujedinjenih nacija (UN Women) Asja Verbanova kazala je da je poenta da se novac efikasno raspodeli poštujući rodnu strukturu. Ona je kazala da je ovaj projekat započeo u vreme krize u Srbiji, ali da je ovo dobar trenutak jer se menjaju pravila za pravljenje budžeta.<


DANAS

 narodna-banka-srbije-8-n1NBS: DA LI POVERENIK ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI PODRŽAVA BORBU PROTIV SPREČAVANJA PRANJA NOVCA?

Press služba NBS NARODNA banka Srbije smatra da je pri određivanju rokova za sprovođenje mera prema bankama potrebno

kalcedonijaAKEKSANDAR VUČIČ U RUMI POSETIO OPŠTINU I FABRIKU KALCEDONIJA

    Ranka Čičak OPŠTINA Ruma proslavila je danas svoju slavu, svetog Nikolu, koju slavi od 16 veka

 

 

tasovac-gasic-korupcija-firme-tizer-22052015-1432236060-664573REAGOVANJE POVODOM PISANJA KURIRA

  Press služba Ministarstva   ODLUČIVANJE o tome koji će medijski projekti biti sufinansirani na konkursima Ministarstva kulture

 

 

sns-nebojsa-stefanovic-1342265727-101308STEFANOVIĆ SMENIO NAČELNIIKE POLICIJSKIH STANICA SENTA I KANJIŽA

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE DR NEBOJŠA STEFANOVIĆ IZJAVIO JE DANAS DA JE, ZBOG UTVRĐENIH NEPRAVILNOSTI U RADU, NAKON TRAGEDIJE U KANJIŽI, SMENIO NAČELNIKE POLICIJSKIH STANICA SENTA I KANJIŽA I DA JE PROTIV NJIH POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK.