Odata počast oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu

Odata počast oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu

20/10/2021 Off By BERB

Foto: minrzs.gov.rs

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević danas je, povodom obeležavanja 77-godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, predvodila državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti u okviru spomen-kompleksa Groblja oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu.

Kisić Tepavčević je tom prilikom istakla da danas obeležavamo 77 godina od oslobođenja Beograda, pobede koja je bila vesnik oslobođenja Srbije u Drugom svetskom ratu.

Danas smo ovde da odamo počast našim precima, koji su dali svoje živote da bismo danas živeli u miru i slobodi. Neka im je večna slava i hvala, poručila je ona.

Ministarka je u spomen knjigu upisala: „Heroji naši, vi koji ste svoje živote dali da bismo mi danas živeli u miru i slobodi, zauvek ćete biti u našim srcima. Živela Srbija!“.

Vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, SUBNOR-a Srbije, predstavnici ambasada Ruske Federacije, Belorusije, Azerbejdžana, Kazahstana, Gruzije i generalnog konzulata Jermenije u Republici Srbiji.

U nastavku programa obeležavanja godišnjice oslobođenja Beograda, predstavnici Vlade Srbije, Vojske Srbije, Grada Beograda, Opštine Voždovac, SUBNOR-a i diplomatskog kora položiće danas vence i kod Spomenika stradalim sovjetskim pilotima na Avali.