Uhapšeni članovi kriminalne grupe „Principi“

Uhapšeni članovi kriminalne grupe „Principi“

19/10/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: Tanjug

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili članove organizovane kriminalne grupe „Principi“.

Uhapšeni su S. R. (1988) i D. M. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili  krivična dela teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je tim povodom da je MUP istrajan u borbi protiv svih vidova kriminala.

Podizanje optužnice za neko krivično delo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih dela mogu da budu sigurni da ćemo ih pronaći, bez obzira na to da li su ubice ili su njihovi pomagači, rekao je Vulin.

S. R. se tereti za to da je, zajedno sa sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H., 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Osumnjičeni D. M. se tereti za to da je 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih dela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.