Министарка Ирена Вујовић почасна грађанка Трстеника

Министарка Ирена Вујовић почасна грађанка Трстеника

15/10/2021 Off By BERB

Фото: ekologija.gov.rs

 

Министарки заштите животне средине Ирени Вујовић данас је уручено признање „Почасни грађанин општине Трстеник“, за изузетан допринос заштити животне средине у овој локалној самоуправи.

 

 

Признање је додељено у склопу свечаности поводом обележавања Дана ослобођења Трстеника и Дана општине. Министарка Вујовић је захвалила председници општине Милени Турк и свим грађанима, истичући да је велика част бити почасна грађанка општине дивних људи и вредних домаћина.

 

“Поносна сам што је, након свих успеха на економском плану које смо претходних година постигли, поред фабрика и нових радних места, нових путева, пруга, школа, вртића и здравствених објеката, сада изградња зелене инфраструктуре високо на лествици приоритета. Влада Србије и Министарство које водим улажу значајна средства у зелене пројекте у Трстенику. Уложили смо у санацију и рекултивацију депоније у Осаоници, али и у друге пројекте који ће допринети лепшем и квалитетнијем животу у овој општини. Радује ме што у општинском руководству имамо поуздане партнере и што заједно решавамо проблеме којима се нико пре нас није бавио“, рекла је Вујовић.

 

Вујовић је поручила да ће Министарство наставити да спроводи зелене пројекте који ће грађанима омогућити здравију животну средину какву и заслужују.

 

„Наши преци су се борили за слободу у којој данас живимо, а наш задатак је да будућим нараштајима обезбедимо чистију будућност. Бригом о својој околини показујемо љубав према својој земљи, а улагање у ту област наш је залог за будућност. Зато ћу се трудити да поверење које сте ми овим признањем указали, оправдам преданим радом и резултатима, а сигурна сам да заједно можемо да урадимо велике и значајне ствари за добробит грађана Трстеника“, поручила је Вујовић.