Vučić obišao fabriku i razvojni centar kompanije “Brose” u Pančevu

Vučić obišao fabriku i razvojni centar kompanije “Brose” u Pančevu

14/10/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku i istraživačko – razvojni centar kompanije Brose u Pančevu, gde je održao sastanak sa rukovodstvom kompanije i poručio da će fabrika doneti mnogo dobrog ne samo tom gradu, već i celoj Srbiji, kao i da je ponosan na pomoć koju je država izdvojila za tu investiciju.

 

 

Predsednik Vučić je istakao da nemački investitori uvek investiraju dugoročno i da je kompanija Brose jedna od najboljih kompanija koja investira u Srbiji jer je među zaposlenima 41 odsto visokokvalifikovanih radnika, a plate su višestruko veće od prosečnih u zemlji. On je naveo da u fabrici trenutno radi više od 350 radnika, ali da će ih biti ukupno 1.100 i da je ta investicija vredna 180 miliona evra.

 

 

“Verujemo da će izvoz biti godišnje gotovo 500 miliona evra do 2025. godine, kada se sve završi. Ovo je velika stvar za Pančevo, ceo Banat, Beograd, ali i celu Srbiju. Pančevo je grad u narastanju i to će, zahvaljujući svim investicijama, biti jedno od najboljih mesta za život u Srbiji. Vama, radnici, želim da poručim da se usavršavate i budete zadovoljni, jer imate sigurnu budućnost u našoj Srbiji”, poručio je predsednik Vučić i dodao da će se Pančevo dodatno razvijati ulaganjem u infrastrukturu i privlačenjem novih investitora.