Aleksandar Vučić: “Samo suverene zemlje mogu štititi interese svojih naroda”

Aleksandar Vučić: “Samo suverene zemlje mogu štititi interese svojih naroda”

11/10/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Tanjug

 

Predsednik Srbije je preneo je da je sa predsednikom Gane imao priliku da razgovara o svim važnim pitanjima, kako u svetu, tako i u bilateralnim odnosima i podsetio javnost da je da je ovo prva poseta predsednika Gane nakon mnogo decenija.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, nakon sastanka sa predsednikom Gane Nanom Akufom Adom, da sa njim u potpunosti deli stav oko neophodnosti funkcionisanja zemalja kao suverenenih, koje same da donose odluke,a rukovodstva brinu o svojim narodima, i tako najbolje štite interese svojih naroda.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za medije, rekao da mu je veliko zadovoljstvo i ogromna čast što ima priliku da ugosti predsednika Gane u Beogradu i Srbiji. Preneo je da je sa gostom imao priliku da razgovara o svim važnim pitanjima, kako u svetu, tako i u bilateralnim odnosima.

 

 

 

 

Aleksandar Vučić odlikovao predsednika Gane Ordenom Republike Srbije na lenti

Predsednik Srbije odlikovao je predsednika Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adou Ordenom Republike Srbije na lenti.

Predsednik Gane odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Gane. Vučić je Akufo-Adou orden uručio na svečanoj ceremoniji u Palati Srbija posle “tet-a-tet” razgovora i sastanka delegacija dve zemlje.