Rebić, Milenković i Mitić pozvani na saslušanje zbog slučaja Jovanjica

Rebić, Milenković i Mitić pozvani na saslušanje zbog slučaja Jovanjica

08/10/2021 Off By BERB

Izvor: N1 Beograd/Foto: MUP Srbije

 

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a pozvao je na saslušanje direktora policije Vladimira Rebića, načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića i šefa operative Dušana Mitića.

 

Razlog je slučaj Jovanjica, koji se posle intervjua prvooptuženog Predraga Koluvije sa njegovim advokatom Vladimirom Đukanovićem ponovo pokrenuo u javnosti.

Ovo je treći put da su od inspektora Milenkovića i Mitića tražili poligrafsko ispitivanje, iako je prethodna dva puta tokom testiranja detektoru laži utvrđeno da inspektori govore istinu kada odgovaraju na pitanja o tom slučaju.

Kako N1 saznaje, inspektori su odbili da ih treći put poligrafski testiraju.

Inače, isti dan na saslušanje u Službu Unutrašnje Kontrole (SUK) je pozvana i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, ali na temu prisluškivanja predsednika. SUK je pod direktnom kontrolom ministra policije.

Podsetimo, zbog slučaja Jovanjica predsednik Aleksandar Vučić mesecima nudi da i on ide na poligrafsko ispitivanje. Nedavno je to ponudio i Koluvija, ali do sada taj poziv oni nisu dobili. Istinitost iskaza se za sada traži samo od policajaca koji su već dva puta takve iskaze davali.