Наставак подршке Малте Србији на путу ка Европској унији

Наставак подршке Малте Србији на путу ка Европској унији

04/10/2021 Off By BERB

Фото: МИНРЗС

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је са министром за спољне и европске послове Републике Малте Еваристом Бартолом о унапређењу сарадње у областима од заједничког интереса, посебно у области запошљавања и европских интеграција.

 

 

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да, имајући у виду велики број српских држављана који раде у Републици Малти, за Србију од посебног значаја потписивање Нацрта споразума о привременом запошљавању држављана Републике Србије у Републици Малти и држављана Републике Малте у Републици Србији.

 

„Очекујемо да би овим споразумом могло да се обухвати и питање статуса чланова породице српских држављана на привременом раду на Малти“, истакла је Кисић Тепавчевић.

 

Кисић Тепавчевић је захвалила Малти на континуираној подршци коју пружа Србији када је реч о европским интеграцијама и истакла да би њихова искуства била од великог значаја за нашу земљу.

 

Министар за спољне и европске послове Републике Малте Еварист Бартоло истакао је да је потписивање поменутог споразума о запошљавању у надлежности Министарства финансија те земље, као и да ће пружити пуну подршку за његово скорије закључивање, јер је поменути споразум од великог значаја за обе земље.

 

Такође, истакао је да Малта пружа пуну подршку Србију на путу ка Европској унији. Министар Бартоло похвалио је Србију и за управљање мигрантском кризом.