Координација активности у вези са Акционим планом за Поглавље 23

Координација активности у вези са Акционим планом за Поглавље 23

01/10/2021 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Скупштине Србије Ивицом Дачићем и Загорком Доловац, републичком јавном тужитељком и председницом Државног већа тужилаца. На састанку се разговарало о координацији активности у вези са Акционим планом за Поглавље 23 у оквиру приступних преговора Србије и Европске уније.

 

Сви учесници састанка још једном су потврдили да је одржавање редовних, кварталних састанака добар начин и одговарајући механизам за подизање свести и промовисање поштовања правила понашања свих, када је у питању коментарисање судских одлука и судских поступака.

 

Учесници састанка сложили су се да ће увођењем нових активности у Акциони план за поглавље 23 – Правосуђе и основна права, Република Србија значајно побољшати стање у овој области.

 

Данашњи састанак део је редовних активности из Ревидираног акционог плана за Поглавље 23 и наставак одржавања кварталних заједничких састанака између председнице Високог савета судства, председнице Државног већа тужилаца, председника Народне скупштине, председнице Владе Србије и министарке правде, у циљу подизања свести државних службеника и политичара о потпуном поштовању судских одлука и рада судова и јавних тужилаштава, као и подизања свести да критиковање судских одлука доводи у питање независност судства.