Састанак са амбасадором Руске Федерације

Састанак са амбасадором Руске Федерације

29/09/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и захвалио на подршци званичне Москве по питању Косова и Метохије.

 

Амбасадор Боцан-Харченко је и овом приликом рекао да Москва са великом забринутошћу прати ситуацију на северу Косова и Метохије. Он је такође указао на то да одговорност за насталу кризу лежи на привременим институцијама у Приштини, које крше и не испуњавају споразуме који су раније потписани. Амбасадор Боцан-Харченко је такође истакао да српска страна делује са највећом одговорношћу, док Приштина не показује ниједан знак да је за тражење компромисног решења.

 

Председник Вучић је захвалио на активној подршци Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

 

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о заједничким српско-руским пројектима у склопу припрема за ново заседање Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу и посету потпредседника руске Владе Јурија Борисова.

 

Председник Вучић је овом приликом рекао да се нада да ће у наредним месецима поново имати част да разговара са председником Руске Федерације Владимиром Путином.