Држава обезбедила бољу негу оболелих од спиналне мишићне атрофије

Држава обезбедила бољу негу оболелих од спиналне мишићне атрофије

27/09/2021 Off By BERB

Foto: minrzs.gov.rs

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић учествовала је на Округлом столу о спиналној мишићној атрофији, који је организовало Удружење СМА Србија, где је поручила да сваки појединац у Србији заслужује једнаку негу и једнаке могућности за лечење.

 

 

Кисић Тепавчевић је истакла да је држава доста тога урадила када је у питању обезбеђивање боље неге оболелих од спиналне мишићне атрофије у претходном периоду, али  да свакако настоји да учини још више.

 

Како је навела, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставиће, у оквиру својих надлежности, да пружа пуну подршку родитељима и деци, која болују не само оболелима спиналне мишићне атрофије, већ и других болести које са собом носе различите врсте инвалидитета.

 

„Овакви скупови су прилика да кроз разговор са свима вама најбоље видимо где конкретно и одмах можемо да делујемо. Нажалост, не постоји чаробни лек који може ову болест да излечи, али ми смо ту да пружимо адекватну помоћ и подршку. За све је потребно време, али уколико имамо вољу, снагу и жељу, то време не треба да буде дуго, него можемо одмах да делујемо“, навела је Кисић Тепавчевић.