Јасна подршка Венецуеле питању од нашег највећег интереса

Јасна подршка Венецуеле питању од нашег највећег интереса

24/09/2021 Off By BERB

Фото: МСП

 

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Њујорку са министром спољних послова Венецуеле Феликсом Рамоном Пласенсијом Гонсалесом.

 

 

Селаковић је поручио да Србију и Венецуелу веже дугогодишње пријатељство и подсетио да ове године прослављамо 70 година од успостављања дипломатских односа.

 

Осврнуо се и на повезаност две земље које датира из Покрета несврстаних земаља, а министар Селаковић посебно је изразио задовољство што министар Пласенсија потврдио да ће бити у Београду на комеморативном скупу поводом обележавања 60 година од Прве конференције Покрета несврстаних.

 

Шеф српске дипломатије захвалио је на континуираној подршци Венецуеле питању од нашег највећег интереса, односно, јасном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, као и на доследној подршци коју нам пружају у међународним организацијама.

 

Селаковић је оценио да су економска и привредна сарадња Србије и Венецуеле недовољно развијене, и подвукао наш интерес за њихово унапређење.

 

Разговарано је и о интензивирању сарадње на високом нивоу, а министар Селаковић је истакао да би веома значајно било и одржавање политичких консултација на нивоу два министарства спољних послова.

 

Министар Гонсалес је захвалио на подршци Србије Венецуели и истакао да је Србија највећи пријатељ Венецуеле у Европи.