SEDNICA SKUPŠTINE: POZICIJA NE PRIHVATA PREDLOGE OPOZICIJE

SEDNICA SKUPŠTINE: POZICIJA NE PRIHVATA PREDLOGE OPOZICIJE

19/05/2015 Off By

ZORAN I VLADO
Ranka Čičak

 

DA NIJE lako biti opozicija pokazalo se danas u Skupštini Srbije, kada je većina glatko odustala da glasa za 13 predloga manjine za dopunu dnevnog reda.

Zoranu Živkoviću i Vladimiru Pavićeviću odbijeno je da se raspravlja o Predloguzakona o planiranju i izgradnji. Živković je uzalud pozivao na saradnju, tvrdeći da je u Srbiji najmanje milion stanova izgrađenih nelegalno. Drugi odbijen je predlog ova dva poslanika je izmena Zakona o visokom obrazovanju, kojIm bi se u njega uveo i princip akademske čestitosti. Treća okrutnost većine prema Živkoviću i Pavićeviću bilo je odustajanje od glasanja za njihov predlog da se donese rezolucija o osudi genocida nad Jermenima.

Blagoju Bradiću odbijen je predlog da se izmeni član 41 Zakona o zdravstvenom osiguranju, kako bi se omogućilo da socijalno osiguranje plaća lečenje zuba. Drugi Bradićev odbijen predlog je da se zakonom omogući da se novcem TV pretplate osim vojvođanske TV i RTS finansiraju i lokalne televizije.
Janko Veselinović i njegova poslanička grupa doveli su na galeriju Skupštine grupu građana koji imaju nevolje sa stambenim kreditima. Ipak, nije im uspelo da ubede većinu da se zakonom zaštite oštećeni. Gordana Čomić nije uspela da se izbori za anketni odbor koji bi ispitao odgovornost za pad helikoptera.
Razočarana je ostala i Aleksandra Jerkov, koja je uzalud još jednom tražila da se na spisak krivičnih dela koja ne zastarevaju uvrste i ona vezana za trgovinu ljudima.
Poslaniku Borislavu Stefanoviću odbijen je predlog Zakona o slobodi od straha. On je rekao da u Srbiji izvršna vlast zastrašuje građane, gde se bez pritiska na birače ne mogu organizovati ni lokalni izbori.
Tek posle dvočasovne diskusije i odbijanja ovih predloga, poslanici su prešli na dnevni red i izmenu Zakona o vazdušnom saobraćaju i na tumačenje odredbe člana 54 Zakona o visokom obrazovanju.<
Ministarka saobraćaja, Zorana Mihajlović objasnila je da se ovaj zakon mora menjati, kako bi se uskladio sa EU, a i zbog toga što nebom već krstare i letilice bez pilota, koje su novost u našem saobraćaju. <


SRBIJA

 

Skupstina SrbijeSKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

ENIS IMAMOVIĆ: STEFANOVIĆ ZAŠTITIO NAORUŽANE UBICE POSLANIK ENIS IMAMOVIĆ ŽALI SE ŠTO JE NA PITANJA KOJA JE POSTAVIO

 

 

155SKUPŠTINA SRBIJE: KAKO ZAŠTITITI INDUSTRIJSKI DIZAJN?

O ČESTITOSTI NAM GOVORE LJUDI KOJI SU DO LAKATA UVLAČILI RUKE U JAVNE FINANSIJE, PODIŽUĆI VINOGRADE, GRADEĆI KVADRATE,

 

 

135POSLANICI O JOŠ NEOBJAVLJENOJ PLATFORMI NIKOLIĆA O KOSOVU

PO MOM MIŠLJENUJU, SVEOPUHVATNO REŠENJE DOGOVORA SA KOSOVSKIM ALBANCIMA ZA KOSOVO BI TREBALO DA BUDE, NA PRIMER, DA

 

70146_bgprodavciknjiga5_fSRĐAN VERBIĆ POSLE POVLAČENJA ZAKONA O UDŽBENICIMA: “NEKI OD LOBISTA ISKAČU IZ FRIŽIDERA”

MI GA POVLAČIMO IZ PROCEDURE ZATO ŠTO JE JAKO DOBAR ZAKON, NE ZATO ŠTO NEKO PODLEŽE PRITISKU. MORAM