Vučić prisustvovao otvaranju fabrike „Regent Lighting”

Vučić prisustvovao otvaranju fabrike „Regent Lighting”

20/09/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju fabrike za proizvodnju električne rasvete švajcarske kompanije Regent Lighting u Svilajncu i najavio ulaganja u infrastrukturu tog kraja, što je, kako je poručio, važno za njegove stanovnike, ali i za investitore.

 

 

Predsednik Vučić je okupljenim građanima rekao da je država u objekte i infrastrukturu u tom gradu uložila 16 miliona evra i najavio ulaganje od oko 25 miliona evra u projekat obilazice oko Svilajnca, sa dva mosta, preko Resave i Morave.
„Ne radimo i ne gradimo puteve, mostove i obilaznice zbog nas, već onih koji dolaze. Beskrajno vam hvala što ste razumeli da samo teškim radom može da dođe do promena, da zajednički možemo da uradimo mnogo toga i da samo tako Srbija može da ide napred“, poručio je predsednik Vučić i dodao da je Srbiji potrebno više fabrika kakva je Regent Lighting, a koje zapošljavaju između 100 i 300 ljudi. On je istakao da Srbija mora da nastavi da podstiče dualno obrazovanje, jer donosi rezultate i naveo da u tome imamo podršku švajcarskih, nemačkih i austrijskih partnera.
Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je u fabrici video mnogo mladih ljudi, jer su oni ti koji će da sačuvaju mesta u kojima se fabrike otvaraju, dodajući da na taj način niko neće želeti da odlazi iz Srbije. On je poručio da će ova fabrika dati dodatni impuls, ne samo novozaposlenima, već i celoj opštini Svilajnac.
„U naredne dve i po godine ovde ćemo uraditi i kompletnu kanalizaciju, sa fabrikama, sa prečišćivačima otpadnih voda. Uradićemo završetak vodosnabdevanja do najudaljenijih sela, uradićemo i zatvoreni bazen. Čini mi se da smo najveći broj infrastrukturnih problema ovde rešili“, rekao je predsednik Vučić.
Nova fabrika, površine oko 6.500 kvadratnih metara, sagrađena je u sklopu prve faze izgradnje postrojenja kompanije Regent Lighting, dok je plan da se u drugoj fazi izgradi još jedna hala sa dodatnih 6.000 kvadrata.
Izvršni direktor kompanije Regent Lighting Jerg Štajmer najavio je da će u prve četiri godine poslovanja ova kompanija uložiti četiri miliona evra i da je plan da, po završetku druge faze investiranja, zaposli više od 250 radnika.
Generalni direktor kompanije Kristof Placer je izrazio zadovoljstvo povodom otvaranja nove fabrike u Svilajncu.
„Ono što nam je potrebno je visokokvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo sistema dualnog obrazovanja, sa kojim imamo odlično iskustvo u Švajcarskoj“, rekao je on.