Oduzimanje srpskih tablica kršenje svih postignutih sporazuma

Oduzimanje srpskih tablica kršenje svih postignutih sporazuma

20/09/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: Tanjug

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković poručio je danas da srpski narod neće nemo posmatrati ono što se od jutros dešava na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Petković je u izjavi za agenciju Tanjug ocenio da je skandalozno ponašanje Aljbina Kurtija, koji od ranog jutra šalje specijalne jedinice ROSU, naoružane do zuba, sa više od 20 oklopnih vozila, na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak kako bi se krenulo sa oduzimanjem i skidanjem srpskih tablica.

On je naglasio da srpski narod neće nemo posmatrati ono što se dešava jer se ukidanjem tih tablica ukida život na severu Kosova i Metohije, istakavši da Albanci ne mogu da poštuju ono što im odgovara iz Briselskog sporazuma, a da ne poštuju ono što im ne odgovara.

Ili će se taj sporazum poštovati ili ga neće biti, naglasio je direktor Kancelarije i dodao da će upravo to biti glavna poruka sa srpske strane tokom današnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Prema njegovim rečima, Kurti sada želi da proširi svoje delovanje, kada je reč o registarskim tablicama KM, PR, GL i drugima, koje izdaje naša policija za prostor Kosmeta, i na nivo centralne Srbije.

Petković je poručio Kurtiju da je Srbija međunarodno priznata država i da on nije taj koji će odlučivati o srpskim registarskim tablicama, dodavši da su upravo te registarske oznake one sa kojima naša vozila mogu da idu svuda po Evropi.

Direktor Kancelarije je objasnio da se ovde radi o kršenju svih sporazuma i dogovora, gde mimo svega onoga što piše u tim dokumentima, Kurti sada dovodi jedinice ROSU na sever Kosmeta samo da bi izazivao haos.

Divljaštvo Aljbina Kurtija neće tek tako proći, mi se borimo za mir, stabilnost i da naš narod na Kosovu i Metohiji ima pravo na život, zaključio je Petković.