Матић отворила 88. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

Матић отворила 88. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

18/09/2021 Off By BERB

Фото: Јелена Вучетић

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић отворила је 88. Међународни сајам пољопривреде, највећи сајамски догађај у Србији и један од најугледнијих пољопривредних сајмова у Европи.

 

 

,,Највећи значај овог сајма за нас представља прилика да се наши пољопривредни произвођачи, као посетиоци сајма, упознају са новим трендовима и технологијама у пољопривредној производњи, да се упознају са удружењима пољопривредника, присуствују стручним скуповима и пронађу нови начин за пласман својих производа’’, рекла је Матић.

Она је истакла да ће Србија током трајања сајма сигурно бити центар региона када је реч о пољопривреди и прехрамбеној индустрији, а да највеће задовољство представља чињеница да се велики број компанија из региона и шире на овом фестивалу упознао са тржиштем Србије, потписао прве уговоре и што ће се наредних година године враћати у Нови Сад ради учешћа и посете Сајму.

Овогодишња земља партнер Међународног сајма пољопривреде била је Чешка Република, а отварању су такође присуствовале државне делегације Републике Српске и Републике Белорусије.