Вулин на састанку са Патрушевим у Москви

Вулин на састанку са Патрушевим у Москви

13/09/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин састао се данас у Москви са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим.

 

 

Министар унутрашњих послова Вулин и секретар Савета безбедности Руске Федерације Патрушев истакли су да су односи и сарадња двеју држава на највишем нивоу захваљујући личном односу између председника Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина.

 

Српски министар је током састанка изразио пуну спремност Србије и њених структура безбедности да заједно са руским колегама наставе успешну сарадњу у циљу јачања безбедности у нашим земљама, као и у даљој борби против организованог и сајбер криминала, трговине наркотицима, кријумчарења и тероризма.

 

Министар унутрашњих послова који је секретару Савета безбедности Русије пренео најсрдачније поздраве председника Србије Александра Вучића, захвалио се Руској Федерацији на доследном ставу у поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и залагању за пуну примену и поштовање Резолуције 1244.

 

Александар Вулин је истакао да Србија високо цени гест Русије која је 2015. године блокирала усвајање Резолуције Савета безбедности Уједињених нација о Сребреници по којој су Срби требали да буду означени као геноцидан народ.

 

Министар полиције Вулин је секретару Савета безбедности Руске Федерације Патрушеву поновио да је Србија доследна у свом ставу по питању војне неутралности  и да Србија никада неће бити простор са кога ће се покретати напади и кампање против Русије и њеног руководства.