Biram srcem, biram Niš

Biram srcem, biram Niš

07/09/2021 Off By BERB

Tradicionalno okupljanje, ali u drugačijim okolnostima i izmenjenom formatu. Dani turizma u Nišu održavaju se ove godine od 6 – 8. septembra na otvorenom, u Parku 7. juli u tom gradu.

 

 

Svoj štand i jedinstveni pregled turističke ponude na svom štandu prikazuje Turistička organizacija Srbije. Ponudu svojih destinacija, najlepše ukuse koje treba probati i avanture i prizore koje treba obići, predstavile su brojne turističke organizacije iz Srbije. U skladu sa kampanjom Turističke organizacije Srbije „Biram Srbiju“ i slogan ove manifestacije poručuje turistima zbog čega treba da izaberu grad na Nišavi, ali i poručuje da tokom ove nedelje u Nišu mogu da se upoznaju sa turističkim potencijalima cele Srbije.

Pomoćnica direktora TOS-a Vesna Raca Radisavljević podsetila je na brojke koje ovog leta ohrabruju.

„Porastom broja turista i noćenja na najposećenijim destinacijama u zemlji mogu da budu zadovoljni i domaćini, ali i država. Turizam je, uprkos nezamislivim izazovima, pokazao da je izdržljiv i da ume da sačuva posebnost i atraktivnost čak i u vremenu krize“, rekla je Raca. Ovakvi događaji dobra su prilika da se okupe kolege iz cele Srbije, razmene iskustva i naprave plan za predstojeći period, saglasni su učesnici manifestacije „Dani turizma“.

Otvaranje ove manifestacije bila je prilika da se zaposleni u turizmu Srbije upoznaju i sa izazovima sa kojima se suočavaju kolege iz regiona. Direktor Turističke organizacije Severne Makedonije Ljupčo Janevski poručio je da je pandemija teško pogodila turizam u toj zemlji i da sa nestrpljenjem očekuju trenutak kada će uspešno započeta saradnja Srbije i Severne Makedonije kroz nastupe na trećim tržištima, biti nastavljena.

Manifestaciji „Dani turizma“ u Nišu prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Žikica Nestorović. Domaćini, Turistička organizacija Grada Niša pripremili su sadržajan program, izložbu, panele, predavanja kojima će ova nedelja posvećena turizmu biti upotpunjena.