Na kojim temperaturama spremate svakodnevno obroke?

Na kojim temperaturama spremate svakodnevno obroke?

07/09/2021 Off By BERB

Kao što je naučno dokazano da ishrana dominantno utiče na zdravlje, tako je i dokazano da način na koji spremamo hranu utiče na kvalitet namirnica posle termičke obrade.

 

 

Važnost termičke obrade namirnica na određenim temperaturama postaje sve važnije, jer danas se proizvode razni „aparati“ koji proizvode visoke temperature da bi termički obradili namirnice ili rerne. To su visoke temperature preko 160 stepeni celzijusa pa i više. Takve temperature osiromašuju nutritivne vrednosti hrane, i posle takve termičke obrade na visokim temperaturama mi dobijamo osiromašenu namirnicu, bogatu samo celulozom.

Da li ste razmišljali da korištenje rerne smanjite, da smanjite ishranu po restoranima kao i naručivanje „brze hrane“? I zašto biste uopšte o tome razmišljali? Da li biste tako popravili svoje zdravstveno stanje, posebno imunitet?

Moguće je ukoliko posedujete posuđe Impardi posuđe  u kojem je moguće za svakodnevno kuvanje  koristiti razne vrste profesionalnog sistema za kuvanje i u kojem je moguće termički obraditi namirnice na 80 do 90 stepeni celzijusa! To je moguće zahvaljujući fantastičnim mogućnostima profesionalnog sistema za kuvanje Impardi. U profesionalnom sistemu Impardi namenjenog za kućnu upotrebu moguće je kuvati i više jela  na jednom izvoru toplote (tzv. TORANJ) na idealnoj temperaturi koja nikad nije viša od 90 stepeni C.

Posuđe Impardi ima akumulativno dno debljine 11,8 mm što mu daje posebnu moć da se dobro zagreje i da održavamo temperaturu na minimalnom dovodu toplote iz bilo kog izvora: gas, staklokeramička ploča ili pak indukcija. Zid svake Impardi posude je 1,1 mm što znači da ima debljinu koja čuva temperaturu, pa je svaka posuda kao termos. Nema isparavanja tokom kuvanja jer poklopac savršeno nalegne na posudu pa se između poklopca i ivice posude stvara „vodeni prsten“ koji odlično zatvara posudu i funkcionalno je čini savršeno zatvorenom, zbog čega ne isparava.

Vlasnici Impardi posuđa su posebno oduševljeni što brže spremaju hranu, jer je vreme kuvanja skraćeno za 60 %, spremaju zdrave obroke bez dodate masnoće, vreme koje provode u kuhinji je čak manje za 60 % i uvek imaju čistu kuhinju.

Za više informacija i zakazivanje degustacija hrane  spremljene u Impardi posuđu može se dobiti na telefon 064 139- 34- 01