HITNO SMENITI NIKOLIĆ MASTER TOMISLAVA

HITNO SMENITI NIKOLIĆ MASTER TOMISLAVA

17/05/2015 Off By

 

canakPORED TOGA ŠTO JE PO SREDI REHABILITACIJA PORAŽENIH SNAGA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA, OVO JE I REHABILITACIJA LOGIKE I KONCEPTA KOJI JE DOVEO DO RATOVA DEVEDESETIH. TO JE REHABILITACIJA IDEOLOGIJE ETNIČKI ČISTE VELIKE SRBIJE I KORAK KA REHABILITACIJI ZLOČINACA ODGOVORNIH ZA SREBRENICU I PRE NEGO ŠTO SU OSUĐENI
Nenad Čanak, predsednik LSV

 

 

REHABILITACIJA Draže Mihailovića apsolutno predstavlja jedan od najtežih udara evropskim integracijama, kao i stabilnosti zemlje i regiona u proteklih desetak godina.
Sasvim je sigurno da to nije samo rehabilitacija četničkog komandanta generala Mihailovića, nego je u pitanju rehabilitacija jednog čitavog načina razmišljanja koji je doveo do užasnih pokolja po Sandžaku i istočnoj Bosni. Ta rehabilitacija je logičan uvod u rehabilitaciju onih sa kojima je Mihailović sarađivao – Adolfa Hitlera, Ante Pavelića i drugih.
Pored toga što je po sredi rehabilitacija poraženih snaga iz Drugog svetskog rata, ovo je i rehabilitacija logike i koncepta koji je doveo do ratova devedesetih. To je rehabilitacija ideologije etnički čiste Velike Srbije i korak ka rehabilitaciji zločinaca odgovornih za Srebrenicu i pre nego što su osuđeni.
Zasluga za ovo prekrajanje istorijskih činjenica, relativizaciju antifašističke borbe i podele koje nastaju i koje će nastati u zemlji i regionu, nedvosmisleno pripada Nikolić master Tomislavu, jer je insitut predsednika Srbije, predsednika svih građana, zloupotrebljen za pritisak na pravosuđe.
Kako drugačije tumačiti činjenicu da je među predlagačima rehabilitacije Smilja Avramov koju je predsednik države odlikovao na Dan državnosti pre tri meseca, a koja je bila jedan od glavnih ideologa i potpornih stubova režima Slobodana Mioševića i mračnih devedesetih. Ili, što je još gore – činjenicu da je punomoćnik predlagača rehabilitacije savetnik predsednika Srbije.
Kada se tome doda najnoviji skandal u kojem predsednik svih građana aludira na nacionalnu pripadnost pojedinih novinara, više je nego jasno da bi Nikolić master Tomislav morao hitno biti smenjen sa mesta predsednika Republike Srbije, jer će šteta koju nanosi Republici Srbiji daleko nadživeti njegov mandat.
Ukoliko se to ne dogodi, sledeće što možemo očekivati jeste da ispuni svoje obećanje iz predsedničke kampanje 2008. i „pregleda spise“ kako bi preispitao da li su za ubistvo Zorana Đinđića osuđeni pravi ljudi.♦


POLITIKA

.

lavrovučALEKSANDAR VUČIĆ SASTAO SE SA SERGEJOM LAVROVIM

PREMIJER VUČIĆ ISTAKAO JE DA SRBIJU I RUSIJU VEZUJE ISKRENO PRIJATELJSTVO I NAGLASIO DA KADA SU TRGOVINSKI ODNOSI

 

 

 

milovan-drecunMILOVAN DRECUN: ODGOVOR SRBIJA NA ISTOKU ILI ZAPADU DAĆE POSETA VUČIĆA SAD

SRBIJA NIJE PREPREKA NA INTEGRACIONIM PROCESIMA, VEĆ UČESTVUJE U TIM INTEGRACIJAMA. KAD JE U PITANJU EU, ŽELI DA

 

 

lavrov-cenimo-ucesLAVROV U BEOGRADU: STABILNI I PRIJATELJSKI ODNOSI

  NEMA SPORNIH PITANJA U SMISLU POLITIČKIH STVARI SA KOJIMA SRBIJA IMA PROBLEM, POPUT PITANJA KOSOVA, I SRBIJA