Србија и Бугарска планирају нове заједничке пројекте у спорту

Србија и Бугарска планирају нове заједничке пројекте у спорту

03/09/2021 Off By BERB

Фото: Агенција Танјуг/ Страхиња Аћимовић

 

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић састао се данас са својим бугарским колегом Андрејем Кузмановим и том приликом разговарао о успешној организацији Европског првенства у одбојци за жене, чији су Бугарска, Румунија, Хрватска и Србија домаћини, али и о Параолимпијским играма које су у току и бројним видовима институционалне сарадње којим би се ојачали пријатељски односи двеју земаља.

 

 

 

На самом почетку министар Удовичић је пожелео добродошлицу и пријатан боравак у Србији министру Кузманову и истакао да су сви напори уложени у организацију Европског првенства у одбојци за жене уродили плодом и да су се четири земље показале као изванредни и уиграни домаћини, што је најбољи доказ добрих односа и квалитетне сарадње. Министри су се сложили да је заједничким снагама успешно организовано велико међународно такмичење, што је одличан предуслов за бројне друге заједничке пројекте, у интересу обе стране.

 

Један од главних циљева Меморандума о сарадњи у областима омладине и спорта између Србије и Бугарске јесте интензивирање размене знања и искустава стручњака из обе земље, па је планирано додатно повезивање професионалаца из области спортске медицине. Министар Удовичић је предложио свом колеги да посете Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, како би се боље упознао са инфраструктурним и кадровским потенцијалима Завода.

Министри су разговарали и о успесима српских и бугарских олимпијаца и параолимпијаца, али и о самој организацији Олимпијским и Параолимпијских игара у временима изазова.