Опроштајна посета амбасадора Републике Француске

Опроштајна посета амбасадора Републике Француске

03/09/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Француске Жан-Луја Фалконија, коме је захвалио за преданост јачању српско-француских односа, показанy током боравка у Београду.

 

Председник Вучић и амбасадор Фалкони су се сагласили да Србија и Француска стално потврђују опредељење да, на основу постојаног пријатељства и договореног стратешког партнерства, унапређују политичку и економску сарадњу, као и сарадњу у свим областима од заједничког интереса, што се одражава и кроз број потписаних билатералних докумената и постигнутих договора.

 

Председник Вучић додао је да Француска увек може да рачуна на Србију као искреног пријатеља и поузданог савезника. Он је изразио захвалност председнику Макрону за лични допринос јачању српско-француских веза, истакавши значај заједничких пројеката за економски напредак наше земље.

 

Председник Вучић је нагласио да је, имајући у виду углед и утицај Француске у оквирима европске и светске политике, пажња, коју председник Макрон исказује за Србију, од највећег значаја. Он је истовремено изразио наду да ћемо и у будућности имати активну подршку Француске у европским интеграцијама и другим значајним питањима.

 

Председник Вучић је амбасадору Фалконију пожелео много успеха на одговорној дужности, коју преузима у Паризу.

 

Амбасадор Фалкони је рекао да ће остати привржен развоју српско-француских односа.