Podrška školama za decu sa smetnjama u razvoju

Podrška školama za decu sa smetnjama u razvoju

01/09/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević posetila je danas Osnovnu školu „Dušan Dugalić“ u Beogradu, u kojoj se obrazuje i vaspitava približno 100 đaka sa smetnjama u razvoju.

Kisić Tepavčević je povodom početka nove školske godine učenicima poželela uspeh u školovanju, naročito đacima prvacima, a zaposlenima uspešan rad.

Ona je naglasila da je briga o deci i njihovoj dobrobiti jedan od prioriteta resornog ministarstva, i poručila da će i u narednom periodu kontinuirano pružati podršku ovoj i drugim sličnim školama, jer je ulaganje u decu ulaganje u budućnost.

Ministarka je sa državnom sekretarkom Stanom Božović i pomoćnicom ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević, đacima prvacima u pomenutoj školi, kojih je ukupno 12, uručila rančeve sa školskim priborom.

Direktor OŠ „Dušan Dugalić“ Đorđe Živanović rekao je da se đaci danas vraćaju učenju i da će sa defektolozima i nastavnicima sticati znanja koja će im biti potrebna da se što bolje uklope u širu društvenu zajednicu.

Živanović je iskazao zahvalnost Kisić Tepavčević na poklonima za đake prvake i na poseti ovoj obrazovnoj ustanovi.

Predsednik Opštine Vračar Milan Nedeljković naveo je da će ta lokalna samouprava u narednom vremenskom periodu nastaviti da ulaže u Osnovnu školu „Dušan Dugalić“ i da će izaći u susret željama i potrebama učenika i nastavnika.