Вулин присуствовао манифестацији „Кочићев збор“ у Стричићима

Вулин присуствовао манифестацији „Кочићев збор“ у Стричићима

29/08/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Стричићима на Мањачи да је српски народ непобедив када је јединствен и када о најбитнијим националним питањима мисли исто без обзира где живи.

 

 

„Док Србију води председник Александар Вучић, Република Српска ће бити чувана и сачувана и бити брањена онолико колико ће бити брањена, чувана и сачувана Република Србија. Где год Србин да живи мора да зна да Србија брине о њему и да ће бринути о њему“, поручио је министар Вулин на централној манифестацији „56. Кочићевог збора“ у Стричићима на Мањачи.

 

Министар је нагласио да је Република Српска настала борбом српског народа и да је нису створиле ни велике ни мале силе, да она није договорена, написана, потписана, већ да се народ Републике Српске дигао да му се не понови јасеновачки геноцид.

 

„Народ који има искуства Јасеновца, Јадовна и Пребиловаца нема право да допусти да било ко други одлучује о његовој судбини, нема право да допусти да његову Републику Српску пониште и униште“, рекао је министар Вулин.

 

Истакавши да је било и тежих времена, а да су данашња тешка, министар је рекао да су Срби увек имали само један одговор у тешким временима – да нађу и изнедре људе боље и веће од тешких времена.

 

„И тако када нам кажу да ће нам наметнути закон по коме ћемо морати да мислимо  како нам кажу о лажном геноциду у Сребреници, ми одговоримо јединством. Када нам кажу и наметну обавезу да спустимо главу и престанемо да мислимо као једно о себи, ми одговоримо јединством. Када год нам кажу да ће други одлучивати о нама, а ми будемо једно од Београда до Бањалуке и свуда где Срби живе, онда је српски народ непобедив“, истакао је министар Вулин.

 

 

Додао је да не претећи никоме, Срби стварају заједницу, јединствен политички народ који је у стању да се носи са свакаквим злом и неправдом.

 

„Јер то је српски свет, јединствен политички народ који о најбитнијим националним питањима мисли исто без обзира где траје, без обзира где живи. Када мислимо једни на друге и једни о другима, када нас свака рана боли, када нас сваки успех радује. Не претећи никоме стварамо заједницу, јединствен политички народ који је у стању да се носи са свакаквим злом и неправдом“, закључио је министар Вулин.

 

Централну манифестацију „56. Кочићевог збора“ са министром Вулином обишао је и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик.

 

Традиционална манифестација „Кочићев збор“ одржава се од 1965. године, последње недеље августа, а посвећена је народном трибуну и књижевнику Петру Кочићу.