MILOVAN DRECUN: ODGOVOR SRBIJA NA ISTOKU ILI ZAPADU DAĆE POSETA  VUČIĆA SAD

MILOVAN DRECUN: ODGOVOR SRBIJA NA ISTOKU ILI ZAPADU DAĆE POSETA VUČIĆA SAD

15/05/2015 Off By

milovan-drecunSRBIJA NIJE PREPREKA NA INTEGRACIONIM PROCESIMA, VEĆ UČESTVUJE U TIM INTEGRACIJAMA. KAD JE U PITANJU EU, ŽELI DA BUDE ČLAN, KADA JE U PITANJU NATO, DA SARAĐUJE, ALI DA NE BUDE ČLANICA

Ranka Čičak

 

POSLANIK Milovan Drecun ocenio je danas pred novinarima da će nedoumice o budućoj orijentaciji Srbije prema Istoku ili prema Zapadu rešiti skora poseta premijera Aleksandra Vučića SAD:
– Biti će tom prilikom dosta teških pitanja o tome gde se nalazi Srbija. Dali je ona u evroatlanskom prgeopolitičkom prostoru ili negde drugde. Mislim da Premijer ima dovoljno činjenica, argumenata, dovoljno racionalnosti i mudrosti da na to pitanje odgovori na način koji će predstavljati konačno razjašnjavanje geopolitičke stabilizacije.
– Srbija nije prepreka na integracionim procesima, već učestvuje u tim integracijama. Kad je u pitanju EU, želi da bude član, kada je u pitanju NATO, da sarađuje, ali da ne bude članica. Treba da znaju da naša saradnja s Rusijom i Kinom nije uperena protiv interesa SAD ili EU.
– Mislim da je upravo diplomatska aktivnost, uključujući posetu gospodina Lavrova Srbiji, postavljanje stubova stabilne politike na ovom prostoru.
Drecun kaže da podrška Rusije Srbiji ohrabruje. Ruski zvaničnici pritom uporno govore da oni podržavaju put Srbije u EU:
– Po meni, to je konstruktivan stav koji se poklapa sa našim prioritetima – da budemo u EU, ali i u prijateljstvu s ostalim zemljama. Rusija ima negativan stav prema proširenju NATO – a.
O svom stavu prema jučerašnoj rehabilitaciji Draže Mihailovića, Drecun nije bio precizan. Da se ne zameri nacionalistima, nije osudio rehabilitaciju. Rekao je da će ovaj potez biti i koristan, jer će načeti otvaranje tajni iz Drugog svetskog rata, a to će nam svima biti korisno. <


DANAS

518837_krusik-bivsVALJEVO: EKSPLOZIJA RUČNE BOBME U KRUŠIKU

MINISTAR ODBRANE BRATISLAV GAŠIĆ OD INCIDENTA JE U KONTAKTU SA RUKOVODSTVOM FABRIKE I U POTPUNOSTI JE UPOZNAT SA

 

 

lavrov-cenimo-ucesLAVROV U BEOGRADU: STABILNI I PRIJATELJSKI ODNOSI

  NEMA SPORNIH PITANJA U SMISLU POLITIČKIH STVARI SA KOJIMA SRBIJA IMA PROBLEM, POPUT PITANJA KOSOVA, I SRBIJA

 

 

jankocicVUČIĆ RAZGOVARAO SA JANKOVIĆEM

  TOKOM SUSRETA SAGOVORNICU SU OCENILI DA JE NEOPOHODNO UNAPREDITI POŠTOVANJE PRAVA GRAĐANA I PRAVILNOST I ZAKONITOST U

 

 

sabicSEDNICA ODBORA ZA PRAVOSUĐE SKUPŠTINE SRBIJE: STANJE ZABRINJAVAJUĆE

RODOLJUB ŠABIĆ JE REKAO DA, KADA JE U PITANJU SLOBODAN PRISTUP INFORMACIJAMA, ZABRINJAVA ENORMNO VISOK BROJ ŽALBI POVERENIKU.