Za komunalnu infrastrukturu u Lajkovcu 15,5 miliona evra

Za komunalnu infrastrukturu u Lajkovcu 15,5 miliona evra

13/08/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović najavio je danas da će u Lajkovcu biti izgrađeno 30 kilometara nove kanalizacione infrastrukture, kao i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Momirović je tokom posete opštini Lajkovac istakao da će ukupna investicija od 15,5 miliona evra u komunalnu infrastrukturu značajno podići kvalitet života u ovom mestu.

U narednom periodu uložićemo četiri milijarde evra u komunalnu infrastrukturu i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, precizirao je on i dodao da krajem godine kreće investiranje u Lajkovac, Mionicu i Banju Vrujci.

Ministar je posetu opštini Lajkovac iskoristio da obiđe radove na brzoj saobraćajnici od Lajkovca do Valjeva, gde je konstatovao da se radovi dobro odvijaju, naročito u delu od Lajkovca do Divaca.

Prema njegovim rečima, izgradnjom brze saobraćajnice Valjevo dobija kvalitetnu saobraćajnu komunikaciju, čime će i Lajkovac postati u određenom smislu putni čvor u ovom delu Kolubarskog okruga.

Predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković istakao je da će izgradnja kraka od petlje u Nepričavi do Valjeva predstavljati u budućnosti osnov za razvoj ovog dela Srbije i Kolubarskog okruga i pružaće znatno veće mogućnosti za buduće investicije, jer se dobija priključak na auto-put „Miloš Veliki“.

Početak radova na izgradnji dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i 30 kilometara potpuno nove komunalne infrastrukture u Lajkovcu planiran je za oktobar.

Za ove svrhe opredeljeno je 15,5 miliona evra, dok će ukupna vrednost investicija za izgradnju komunalne infrastrukture u celom Kolubarskom okrugu iznositi više od 150 miliona evra.