Вулин обишао полазнике 27. класе ЦОПО на Фрушкој Гори

Вулин обишао полазнике 27. класе ЦОПО на Фрушкој Гори

12/08/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас припадницима полазника 27. класе Центра за основну полицијску обуку који су на Фрушкој Гори имали теренску обуку, да се у тренуцима када треба штитити своју земљу и народ рачуна само воља, жеља и обука коју су прошли.

 

 

„Ништа што сте и данас радили није без разлога и повода. Наша земља и наш народ су сувише мали да би полиција могла да буде само полиција, а војска да буде само војска. Када је тешко и у тренуцима муке и невоље сви постајемо оружане снаге и морамо бити спремни да заштитимо земљу и народ без обзира које је боје наша униформа и шта на њој пише“, рекао је министар Вулин.

 

Према његовим речима, све што науче на обуци преносиће млађим генерацијама, а стечено искуство је вредно понављања и зато, како је указао, треба да дају све од себе да слушају старешине да би сутра неко учио од њих.

 

Немања Перишић, начелник 27. класе, прецизирао је да се ова класа школује за граничне полицајце и да ће њихова обука бити готова до краја године.

 

„На теренској обуци обрадили смо теме важне за њихов будући рад у руралним условима. Обучавамо их за полицијску тактику, стројеве радње  са оружјем, део основне топографије“, рекао је Перишић и додао да се на обуци налази 251 полазник.

 

Полазница 27. класе Александра Крмар истакла је да су полазници класе већ седам месеци на обуци током које су доста научили.

 

Према њеној оцени, теренска обука је знатно тежа од обуке у Центру за основну полицијску обуку.

 

Њен колега, Милојко Полић, каже да су полазници током теренске обуке стекли праксу коју ће моћи да примене у даљој каријери.

 

„Научили смо формацијско кретање и знаке, заседу и антизаседу, правилно маскирање. Напорно  је, али знамо зашто смо овде и за шта се боримо, а то је сигурност и безбедност наше земље“, рекао је Полић.