Дијалог са привредницима важан за развој економије

Дијалог са привредницима важан за развој економије

07/08/2021 Off By BERB

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је данас Пожегу где се састала са  председником Општине Ђорђем Никитовићем и привредницима.

 

 

„Данас смо имали конструктиван разговор на тему проблема са којима се привредници сусрећу и начинима на које можемо да помогнемо да их превазиђу и унапреде пословање“, истакла је министарка.

Атанасковић је нагласила да је на састанку било речи о подстицајима Министарства привреде који су на располагању домаћим инвеститорима.

Она је похвалила рад локалне самоуправе и додала да је на састанку било речи и о ширењу индустријске зоне у Пожеги.

„Унапређење привредног амбијента још један је од начина да задржимо младе људе у Србији. Најлепше је радити у својој земљи. Влада Републике Србије заједно са председником Александром Вучићем ради на унапређењу инфраструктуре, на привлачењу нових инвестиција, новим радним местима. Желимо да помогнемо младима да виде будућност баш у својој Србији“, подвукла је Атанасковић.

Председник Општине Ђорђе Никитовић захвалио је министарки на посети и истакао да Пожега захваљујући географском положају има предиспозицију да буде носилац развоја целе западне регије.

„Ово је један у низу састанака са привредницима. Важно је да чујемо и лепе ствари и проблеме. Као локална самоуправа морамо учинити све како бисмо привредницима помогли да унапреде пословање. Долазак ауто-пута отвара нове видике у нашој индустријској зони. У блиској будућности имаћемо 200 хектара за нове инвестиције“, рекао је Никитовић.