Ispisana je istorija Olimpijskih igara: Jovana Preković je osvojila zlatnu medalju!

Ispisana je istorija Olimpijskih igara: Jovana Preković je osvojila zlatnu medalju!

06/08/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: oks.org.rs

 

Na debitantskom nastupu karatea kao sporta na Olimpijskim igrama, Srbija je sa svojom predstavnicom ispisala istoriju.

 

Jovana Preković je osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 61kg.

 

Jovana je do zlata došla sa svim pobedama. Ukupno četiri u grupnoj fazi, zatim i u polufinalu i finalu. Dominantno je do odličja došla naša najbolja karatistkinja.

 

U finalu Jovana je bila bolja od Kineske takmičarke Ksiaojan Jin glasovima sudija i istakla da je srećna jer su godine rada urodile plodom na najlepši mogući način.

– Mnogo sam uzbuđena i srećna jer sam prošla veoma težak, ali i lep period u proteklih pet godina i drago mi je što je to izašlo na videlo onda kada je trebalo. Dala sam sve od sebe, poslednji atom snage, pa mi je mnogo drago što sam osvojila olimpijsku medalju. Finale mi nije bilo toliko teško koliko su mi bile teške eliminacije odnosno grupu zato što sam osetila jak pritisak. Niko mi ga nije nametnuo, već ja sama sebi. Baš sam želela da uđem u borbu za medalju. Bila sam baš svoja u polufinalu i finalu. Mnogo sam uzbuđena i srećna, sada bih skakala i pevala – emotivna je bila Jovana nakon osvojenog zlata.

 

Jovana je pored evropske i svetske titule u svoju riznicu dodala olimpijsku i upisala se u listu najvećih sportista Srbije.