Пожари на Златибору и Тари под контролом

Пожари на Златибору и Тари под контролом

06/08/2021 Off By BERB

Припадници ватрогасно-спасилачких јединица Сектора за ванредне ситуације, након целодневне борбе са пожарима на отвореном простору, ставили су под контролу пожаре на Златибору и Тари.

 

 

Пожари који су избили јутрос на подручју општине Чајетина, у атарима села Мушвете и Kрива Река, стављени су под контролу и окружени су са 55 ватрогасаца-спасилаца ватрогасно-спасилачких јединица из Чачка, Зрењанина, Београда, Новог Сада, Ужица и Ниша, са 20 возила, тешком механизацијом, као и 20 припадника добровољно ватрогасних друштава.

 

Такође, пожар на Тари у месту Заовине је под контролом и на његовом спречавању и локализацији интезивно ради 31 ватрогасац-спасилац из Ужица, Пирота, Kрушевца, Ваљева, Шапца и Панчева са 12 возила, као и 10 припадника Националног парка Тара и 10 припадника добровољних ватрогасних друштава.

 

 

Тренутно на локализацији пожара на врху Бријач на планини Муртеница ради 82 ватрогасца-спасиоца из 10 организационих јединица са 28 возила, како би заштитили људске животе, животну средину и материјална добра.