БЕЛЕФ – Београдске летње ноћи

БЕЛЕФ – Београдске летње ноћи

04/08/2021 Off By BERB

Програм Београдских летњих ноћи ће у петак, суботу и недељу, 6,7. и 8. августа бити изведен на Тргу републике.

 

У петак од 20.30 часова на Тргу републике вас очекује Јован Маљоковић, док ће пред наступ Маљоковића атмосферу загрејати Warm up dj set латино музиком.

Јован Маљоковић је српски џез саксофониста, композитор и аранжер. Оснивач је и члан „Балкан салса бенда“ и уметнички директор Ваљевског џез фестивала. Са бендом Горана Бреговића „Оркестар за свадбе и сахране“ свирао је четири године. „Балкан салса бенд“, који је основао Јован Маљоковић снимио је 10 албума. Добитник је Награде за животно дело које додељује Нишвил џез фестивал за 2015. годину.

 

 

У суботу од 20.30 часова на Тргу наступа Лена Ковачевић, а пре ње састав Sky cellos.

Sky cellos представља савршен спој високог уметничког квалитета свирања класичне музике и популарних филмских и поп хитова.

АНГЕЛИНА ЖИВКОВИЋ – Чело

МИЛИЦА ЈЕКОВИЋ – Чело

МИМА МАЈСТОРОВИЋ – Чело

Лена Ковачевић је џез музичар, композитор и текстописац из Србије, кћерка писца Душана Ковачевића. Рођена је 1982. године у Београду. У родном граду је завршила клавирски одсек средње музичке школе, а 2006. је дипломирала џез певање на Музичком конзерваторијуму у Амстердаму.

Наступала је на бројним такмичењима и фестивалима, укључујући и музички фестивал Егзит 2001. године. Са Бајагом је 2003. снимила једну од песама у филму „Професионалац“. Сарађивала је са Краљевским холандским оркестром, са којим је одржала серију концерата у Холандији и Белгији, укључујући и наступ пред холандском краљицом. Наступала је као солиста у пројекту америчког басисте Џона Клејтона, а са белгијским продуцентом Бискемијем је снимила обраду српске традиционалне песме „Густа ми магла паднала“. Такође је наступала и у Србији – у Битеф театру, у Коларчевој задужбини и на Мокрањчевим данима. У Београду је децембра 2009. издала албум под називом „Добар дан за певање“. Била је продуцент албума за монахиње из манастира Раваница, а сарађивала је и са чувеним америчким продуцентом Годфријем Дајмондом на пјесми “Pick up”. Била је члан жирија, заједно са Владом Георгиевим и Сашом Милошевићем Маретом, на музичком такмичењу „Први глас Србије“ које је 2011. емитовано на Првој телевизији.

 

 

У недељу на Тргу републике од 20.30 часова очекују вас састав ГЛАС НЕ ЖИЦЕ и Иван Илић TETRA PACK.

Глас не Жице је први a capella бенд на овим просторима. Бојана Радивојевић, диригент, основала је састав почетком 2010.године. Бенд Глас не Жице кроз своје оригиналне аранжмане комбинује поп, рок, соул, народну,фанк и класичну музику, стварајући сопствени препознатљив стил само људским гласовима. Кроз дубоку посвећеност уметности, Глас не Жице храбро стварају потпуно нови свет и музички правац, остварујући мисионарску дужност музичког оплемењивања. Имали су бројне наступе на културним манифестацијама, конференцијама, солистичких концерата и многобројних телевизијских и радио гостовања у земљи и региону. Остварили су сарадњу са нашим популарним певачима народне музике Драганом Којићем Кебом и Емиром Ђуловићем (БиХ), поп музике Аном Станић и певачима Илијом Михаиловићем (Берклее) и Николом Немешевићем Немешом, са глумицом Јеленом Гавриловић и глумцем Драганом Маринковићем Мацом, са гитаристом Младеном Пецовићем, са ДЈ двојцем Ваниллаз из Хрватске, са легендом народне музике Предрагом Неговановићем као и са продуцентима Марком Коном и Сашом Лазић. Поред сарадње са музичарима из жанрова популарне музике, остварили су пројекат акапела опере- мјузикла Дзумбус,која је извођена на турнејама у Бугарској и Црној Гори у сарадњи са оперском продукцијском кућом Опероса. Изузетан пласман остварен је у финалу трећег серијала такмичења Ја имам таленат, а свој таленат доказали и несвакидашњом обрадом популарног фолк хита Мали мрав, као и обрадом легендарне песме Здравка Чолица Пјесмо моја, чиме доспевају у жижу јавности. У својој ауторској песми Љубав тражим, успели су да електро- хоусе звук у потпуности донесу својим гласовима.

Иван Илић је рођен у Београду (Србија) 1979. године. 1999. је створио бенд „Солид“ са којим је снимио албуме „Та-та-та-тира“ и Јазз & Самба. „Солид“ је наступао на  „Нишвил џез фестивалу” и Међународном фестивалу џеза и блуза-Шабац ”, где су 2002. године освојили награду за најбољи млади џез састав Југославије. 2004. преселио се у Барселону и завршио студије модерне музике и џеза 2006. године, када је снимио и два албума: „Chily, Claud with Slavich “ и „Dirty shoes & high heels“ као лидер триа. Од 2005. до 2014. био је члан бенда „Los Moussakis“, који је учествовао на турнеји “Diversons” La Caixa и у позоришној представи  “Musica de los Balcanes dentro de una maleta”  (од 2006. до данас). Са „Los Moussakis“  снимао је 2009. године, а са певачем Јordi Molto 2008. и 2009. У то време свирао је и са “Shine””, Tal Ben Ari and “Jaguatirica”. Са триом је такође снимио албум “Platonic” 2011. године и наступио на „“North city international Jazz and Blues Festival”, “Nishvile”.Исте године био је на турнеји за Француски институт са певачицом Sophie Jalton. 2013. године са “Tetra Pack”  снима албум “Paranoic” и борави на малој турнеји на југу Шпаније. 2014. био је резиденцијални музичар у Gran Casino Barcelona, наступајући са својим Триом, „Калеидоскоп“ и „Солид“. Следеће године учествовао је у пројекту „Балкан Реунион“ БГКО-а као гост на снимању и концерту. Исте године био је на турнеји у четири европске престонице представљајући албуме “Platonic” и “Paranoic”“. 2016. године снима албум „Македонске песме“ са Балканаизер-ом и „Од Ебра до Дунава“ са БГКО-ом. 2017. године снима четврти ауторски албум са Tetra Pack, “Ready to go” (SatelliteK), а 2018. “Balkan Blues” (SateliteK) са Балкнаизер-ом представљеним на турнејама у Шведској и јужној Шпанији.Тренутно живи и ради у Барселони , наступа у неколико бендова и предаје гитару као наставник.