Слободна зона Суботица мотор развоја тог града

Слободна зона Суботица мотор развоја тог града

31/07/2021 Off By BERB

Фото: privreda.gov.rs

 

Министарка привреде Анђелка Атанасковић обишла је Слободну зону „Суботица“ где је разговарала са представницима компанија „Ametek”, “Norma group”, “B+B sensor” i “Plasticam”.

 

 

 

Она је том приликом истакла да је Слободна зона „Суботица“ прави пример како би свака локална самоуправа требала да ради на привлачењу инвеститора.

Атанасковић је навела и да се током разговора са представницима компанија упознала са плановима и изазовима са којима се суочавају.

„Министарство привреде ће покушати са своје стране да уради све што може, а уједно ћемо контактирати и друга министарства која су укључена да видимо шта можемо да исправимо“, рекла је Атанасковић.

Она је поновила да је унапређење пословне климе и константан рад на њеном сталном развоју један од циљева Министарства привреде.

Према њеним речима, држава на челу са председником Александром Вучићем упорно ради на побољшању инфраструктуре како би се створили повољни услова за привлачење инвестиција и отварање нових радних места.

Директор привредног друштва за управљање Слободном зоном Саша Граворац представио је министарки рад привредног друштва и капацитете, наводећи да та слободна зона има промет од 800 милиона евра.

Он је истакао да је циљ састанка био да се повежу корисници Слободне зоне „Суботица“ са Министарством привреде и да се успостави још чвршћа сарадња.

Састанку је присуствовао и народни посланик у Скупштини Србије Милимир Вујадиновић који се захвалио министарки Атанасковић на посети указујући да је Слободна зона, у којој ради више од 6.000 људи, срце, односно, мотор развоја Суботице.