Жандармерија једна од најелитнијих јединица МУП-а

Жандармерија једна од најелитнијих јединица МУП-а

29/07/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Припадници Жандармерије Министарства унутрашњих послова и Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде приказали су данас у заједничкој вежби испред зграде Специјалног суда у Београду обученост, вештине и способности у одбијању напада и неутралисању нападача на колону возила приликом спровођења окривљених у суд из Окружног затвора. 

 

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је са министарком правде Мајом  Поповић присуствовао вежби, истакао је да нико није јачи од државе и изнад закона и да Србији која је јединствена и сложна и чије службе раде заједно нико не може да нашкоди.

 

„Они који се налазе иза зидина овога затвора мислили су да су моћнији и да су јачи, мислили су да су њихова суровост и богатство довољни да нас победе, да убијају, да краду, да лажу, да нам трују децу дрогом и да нема ко да им се супротстави. Видели су да, ипак, нису јачи и моћнији од државе. Данас се бране лажима, покушавају своје злочине да припишу неком другом. Али, још једном и са овог места поручујем, ни један зликовац, ни једна криминална банда неће бити јача од Србије“, нагласио је министар полиције Александар Вулин.

 

„Данас када их слушамо како лажу, када слушамо како се бране, како покушавају да своје злочине припишу неком другом, можемо само да их жалимо, као што осећамо гађење према свему што су радили, јер такви људи не заслужују да се називају људима, али и према њима ће се односити како закон налаже. Свачија безбедност и част биће сачувани, па чак и када су част и образ сами изгубили”, поручио је министар унутрашњих послова.

 

Министар Вулин је казао да је Жандармерија једна од најелитнијих јединица МУП-а на коју држава и њени грађани увек могу да се ослоне.

 

„Немојте никада да помислите да све знате. Рутина је та која убија када мислимо да знамо све, када мислимо да је све предвиђено и сигурно тада обично грешимо. Зато постоји обука, зато постоји непрекидно понављање и учење“, поручио је министар Вулин припадницима Жандармерије и Управе за извршење кривичних санкција, истакавши задовољство њиховом опремљеношћу и обученошћу.

 

Министар је додао да су они данас показали како се у садејству решавају проблеми и да су они ти који стоје између државе и зла које се налази иза решетака.

 

Министарка правде Маја Поповић казала је да ће Министарство унутрашњих послова и Министарство правде наставити да продубљују сарадњу у циљу веће безбедности свих грађана наше земље.

 

 

Она је указала да ће заједно са министром Вулином наставити даљи рад на јачању капацитета, побољшању плата и даљим обукама припадника полиције и Управе за извршење заводских санкција.

 

Приказу садејства Жандармерије и Управе за извршење кривичних санкција присуствовао је и директор полиције Владимир Ребић и директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић.

 

У вежби је учествовало 37 припадника Жандармерије и 10 службеника Управе за извршење кривичних санкција са девет возила.