Економску сарадњу Србије и Азербејџана подићи на виши ниво

Економску сарадњу Србије и Азербејџана подићи на виши ниво

27/07/2021 Off By BERB

Фото: mfa.gov.rs

 

Трећег данас званичне посете министра Селаковића Азербејџану одржано је шесто заседање Међувладиног комитета за економску сарадњу и трговину којем су копредседавали министар Селаковић и министар рада и социјалне заштите Азербејџана Сахил Бабајев.

 

 

Након састанка, Селаковић је истакао да су билатерални политички односи и стратешко партнерство на веома на високом нивоу, и посебно подвукао да значајан допринос таквој сарадњи дају и одлични пријатељски односи двојице председника.

 

Шеф српске дипломатије рекао је да је главни закључак данашњег, шестог заседања МК, управо тај да је потребно подићи ниво економске сарадње и трговинске размене на ниво на којем су наши политички односи.

 

„Министар Бабајев и ја смо показали спремност да дамо нови квалитет у раду МК, желимо да идентификујемо додатне области у којима можемо имати добру сарадњу и постићи добре резултате“, изјавио је Селаковић и додао да је са министром Бабајевим разговарао и о посети председника Алијева Београду, 10. октобра.

 

 

Министар Селаковић је указао да економска сарадња и трговинска размена имају тенденцију раста, да су и даље на скромном нивоу, као и да је потребно уложити додатне напоре да се оне интензивирају.

 

Селаковић је рекао и да га је министар Бабајев обавестио о донацији Азербејџана која ће бити реализована у наредном периоду, али да ће јавност о томе обавестити двојица председника током посете у октобру.

 

 

Министар рада и социјалне заштите Азербејџана Сахил Бабајев изјавио је да је сагласан са оценом министра Селаковића да су политички односи две земље на највишем нивоу и да је неопходно да и економска сарадња достигне тај ниво.

 

Такође, позвао је српске компаније да узму учешће у реконструкцији у постконфликтним подручјима у Азербејџану.