Обележен Дан Независног синдиката полиције

25/07/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је свечаности поводом обележавања дана Независног синдиката полиције, истакавши да је његов основни циљ као министра унутрашњих послова да сваки његов припадник буде збринут и задовољан условима рада.

 

“Откако сам добио ту велику част да будем на челу Министарства унутрашњих послова, од тада до данас, верујем да знате да смо увели нове облике осигурања за наше припаднике, верујем да знате да смо значајно повећали обим награђивања, уз моју поруку начелницима да то мора да осети обичан човек, обичан полицајац. Добијамо и нове униформе, јер сваки полицајац мора да изгледа достојанствено и да ужива углед.

Дакле, све се обнавља, ја очекујем да ћемо до краја године имати и још једно повећање плата. Све се обнавља, али није ово разлог зашто сте ви постали полицајци. Ви сте постали полицајци зато што сте желели да помажете људима са којима живите, зато што сте хтели да на себе примите да будете борци за правду. Зато што неправда боли сваког човека и када виде вас на улици, наши грађани и свако дете мора да се осећа сигурније и боље, мора да се осети безбедно, мора да вам верује, мора да вас воли, а то се заслужује, то не може да се нареди. Није униформа сама по себи ауторитет, ви је чините вредном и важном. Ја сам вам због тога захвалан и зато осећам част јер се налазим на челу Министарства унутрашњих послова”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

 

Министар Вулин, посебно се захвалио и обратио гостима из региона уз поруку да наше полиције морају да раде заједно и да сарађују, јер то итекако чине и криминалци који не познају ни веру, ни нацију.

 

“Ви сте полицајци, не треба да вас деле политичари, ми политичари умемо да се посвађамо, али криминалци се никада не свађају између наших држава, зато и ви никада не смете да се свађате, ви морате да будете ту увек једни за друге, ви морате да заштитите сваког грађанина из свих наших земаља, ви морате да будете јачи од криминалаца. Ни много моћнији политичари од мене нису успели да направе јединствену Европу без граница, али криминалци, направили су заједницу без и једне границе и ограде. Они раде сасвим слободно, зато ви морате да будете близу једни другима и захваљујем се свим гостима из региона који су ту да вас подрже и сигуран сам да ћете и ви њима вратити добрим, као што су и они данас задужили вас добрим”, поручио је министар Вулин на прослави дана Независног синдиката полиције.

 

Председавајући Председништва Независног синдиката полиције Велимир Лукић истако је да је министар Вулин пријатељ и сарадник синдиката коме је искрено стало да сваки припадник полиције буде збринут и задовољан.

 

“Лепо је видети пуну салу чланова Независног синдиката полиције, лепо је видети министра и представнике Министарства унутрашњих послова на нашој прослави, што доказује да у њима никада нећемо имати противника, већ увек искреног сарадника за решавање свих наших проблема”, казао је Лукић.

 

Независни синдикат полиције пружио је пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу и министру унутрашњих послова Александру Вулину у борби против криминала.

 

“Ову прилику користим да подржим министра у борби против криминала, а поготово да очистимо наше редове и да међу нама више не буду они који то не заслужују.

Посебно се захваљујем министру Вулину који је у протеклом периоду новчано наградио све ватрогасце, они то својим радом заиста заслужују”, поручио је Велимир Лукић обраћајући се члановима Независног синдиката полиције.