Hotelski kompleks u Vranjskoj Banji prekretnica za srpski turizam

Hotelski kompleks u Vranjskoj Banji prekretnica za srpski turizam

25/07/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas, u okviru posete Pčinjskom okrugu, Vranje i Vranjsku Banju, u kojoj se gradi jedan od najmodernijih hotelskih kompleksa u Srbiji, koji će vratiti popularnost jednoj od najlepših banja naše zemlje.

 

Brnabić je tom prilikom istakla da je ovaj projekat, koji će biti završen 2023. godine, od strateškog, kapitalnog značaja ne samo za Vranjsku Banju, već i za ceo srpski turizam.

Drago mi je što sam danas ovde. Prisustvovala sam i potpisivanju ugovora između Milenijum tima i međunarodnog američkog brenda Meriot“, pod kojim će biti ovi hoteli i od tada mi je želja da dođem i vidim kako napreduju radovi, navela je ona.

Premijerka je ukazala na to da je ovo kompleks kakav ćemo po prvi put imati u Srbiji, on će nas staviti na evropsku mapu turističkih destinacija i biće prekretnica za Srbiju kao turističku destinaciju.

Naime, kako je precizirala, hotelski kompleks u vrednosti od 90 miliona evra će zapošljavati 350 ljudi, a biće izgrađen u četiri faze, od kojih prva podrazumeva hotel veličine 40.000 kvadrata sa 190 soba i ostalim sadržajem, među kojima će biti i kongresna sala, najveća u našoj zemlji.

Prema njenim rečima, ovaj hotel će nam otvoriti nova vrata i biće prekretnica za srpski turizam, jer će nam dolaziti turisti velike platežne moći, koji će se zainteresovati i za druge banje.

Ona je ocenila da je ova investicija ogromna šansa i za Vranje, u kojem će biti potrebno raditi na dodatnim kapacitetima, ali i na dodatnim sadržajima.

Država će, kako je poručila, podržati taj projekat na svaki način, i u tom smislu navela da se gradi i petlja kako bi se lakše dolazilo sa auto-puta, odnosno Koridora 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takođe, država će podržati i sve ostalo što možemo da uradimo sa lokalnom samoupravom, kao što je sređivanje šetališta, zelenila, kanalizacije, grejanja, što se već i radi kako bi do 2023. sve bilo spremno, poručila je premijerka.

Brnabić, koja je danas obišla i Trgovište, ocenila je da bi i za to mesto moglo dosta toga da se uradi u smislu turizma, posebno jer se nalazi na osam kilometara od granice sa Severnom Makedonijom.

Predsednik Opštine Vranjska Banja Dragan Sentić istakao je da će 350 ljudi dobiti posao u tom kompleksu, što će zadržati mlade ljude u Banji.

On je ocenio da će ovaj hotelski kompleks učiniti jednu od najtoplijih banja u Evropi turističkom destinacijom ne samo u okvirima Srbije, već Balkana, i dodao da se ceo kompleks, vredan 90 miliona evra, gradi zahvaljujući “Milenijum rizortsu”.

Ovaj kompleks biće građen u četiri fazeprva faza obuhvata izgradnju hotela do 2023. godine, a sve ostale faze, od kojih u poslednju spadaju šumske kuće, odnosno šumske vile, biće završene do 2026. godine, objasnio je Sentić.

Prema njegovim rečima, do sada je u Vranjskoj Banji izgrađeno šetalište sa baštama i fontanama, a urađeno je i mnogo toga na sređivanju putne infrastrukture.