Обележена годишњица победе бранилаца Београда над Турцима 1456. године

Обележена годишњица победе бранилаца Београда над Турцима 1456. године

22/07/2021 Off By BERB

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић заједно са амбасадором Републике Мађарске Атилом Пинтером поводом обележавања годишњице победе бранилаца Београда над Турцима 1456. године положила је венац на споменик подигнут у њихову част.

 

 

„Не смемо да заборавимо да су се у овој бици Мађари и Срби борили заједно за своју слободу и независност“, истакао је амбасадор Мађарске Атила Пинтер.

Он је указао да заједничко обележавање овог догађаја показује да су мађарско – српски односи и по историјским мерилима досегли изузетно висок ниво без преседана.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић истакла је да је вест о првој великој победи хришћана након пада Цариграда допринела да је Београд проглашен бедемом хришћанства.

„Данас смо овде са поносом, заједно са амбасадором Мађарске, положили венац на споменик који је подигнут у част бранилаца Београда. Наше две земље су и данас заједно, делимо заједничке вредности, велики смо пријатељи, поштујемо се и сарађујемо на највишем нивоу и продубљујемо даље односе“, истакла је Кисић Тепавчевић.

Обележавању годишњице победе бранилаца Београда над Турцима 1456. године присуствовала је и директорка ЈП Београдска тврђава Марија Рељић.