Акција појачане контроле саобраћаја од 19. до 25. јула

Акција појачане контроле саобраћаја од 19. до 25. јула

19/07/2021 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 19. до 25. јула ове године спровешће акцију појачане контроле саобраћаја, усмерену на откривање прекршаја које чине возачи теретних возила и аутобуса.

 

Ова акција спровешће се у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

 

Саобраћајна полиција ће у наведеном периоду континуирано спроводити појачану контролу теретних возила, као и аутобуса којима се врши превоз путника у унутрашњем и међународном превозу.

 

Током спровођења акције, вршиће се контрола поседовања прописане документације за возила и возаче, техничке исправности возила, психофизичког стања возача, као и поштовање прописа о радном времену возача и коришћењу прописаних одмора и пауза.

 

Министарство унутрашњих послова позива грађане да, уколико посумњају у техничку неисправност аутобуса којим се превозе или у психофизичко стање возача услед умора или алкохолисаности, о томе одмах обавесте Управу саобраћајне полиције, на број телефона 064/892-2121. Након пријаве, патрола саобраћајне полиције изаћи ће на терен и извршити контролу аутобуса и возача.