Апел возачима да поштују саобраћајне прописе

Апел возачима да поштују саобраћајне прописе

16/07/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, на почетку заједничке кампање МУП-а и Агенције за безбедност саобраћаја, апеловао је данас на све учеснике у саобраћају да поштују прописе и возе одморни јер је безбедност у саобраћају брига сваког од нас.

 

“У животу не можемо да утичемо на све што нам се може десити, али у саобраћају можемо да утичемо готово на све. Возите одморни, вежите појас, прилагодите брзину условима пута, немојте конзумирати алкохол, лекове, нипошто немојте узимати било какве наркотике, безбедност ће бити боља и сви ћемо бити задовољнији”, изјавио је министар Вулин на почетку заједничке кампање МУП-а и Агенције за безбедност саобраћаја “Вози одморан”.

 

Вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић истакао је да у току летњих месеци страда највише људи у саобраћајним незгодама.

 

 

“Скоро једна трећина погинулих су страдали у јуну, јулу и августу. У тим месецима издвајају се два проблема – брзина и умор код возача. Поруке кампање „Вози одморан“ су да на свака два сата правимо паузу, да пауза траје минимум 15 минута, да се на пут креће онда када смо наспавани, када смо одморни, да што чешће конзумирамо течност”, истакао је директор Агенције и додао да ће гранична полиција делити петојезичне лифлете са саветима за безбедну вожњу као и лифлете са информацијама о појачаним активностима полиције и присуству полиције на одмориштима. Такође, сви који улазе у Србију, од Телекома ће добијати поруке са саветима за безбедну вожњу, а на порталима Путева Србије већ се налазе поруке кампање „Вози одморан“.