Састанак са амбасадором Руске Федерације

Састанак са амбасадором Руске Федерације

16/07/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о темама од обостраног интереса, посебно о билатералној сарадњи.

 

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су размотрили напредак радова на изградњи железничке пруге од Старе Пазове до Новог Сада и изразили задовољство што ће ускоро бити положени последњи делови пруге, те да радови напредују планираном динамиком.

 

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разменили мишљења о низу регионалних и глобалних питања. Председник Вучић је упознао амбасадора Боцан-Харченка са стањем у дијалогу Београда и Приштине и ставовима Србије пред наставак разговора у понедељак у Бриселу, те је, овом приликом, поновио захвалност за активну подршку Русије територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

 

Двојица саговорника су разговарали и о здравственој ситуацији у Србији и Русији, у вези са пандемијом КОВИД-19, и изразили забринутост због пораста броја случајева, са надом да ће се, са повећањем броја вакцинисаних, тај раст зауставити.