Duga tradicija francusko-srpskog prijateljstva

Duga tradicija francusko-srpskog prijateljstva

14/07/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni položili su danas venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj povodom obeležavanja nacionalnog praznika Francuske.

 

Kisić Tepavčević je istakla da je danas prilika da se još jednom ukaže na dugu tradiciju francusko-srpskog prijateljstva, koja jača sve spone dvaju naroda i obavezuje nas na to da ga i dalje negujemo.

Na današnji dan obeležavamo iskonske vrednosti koje su utkane u reči ispisane na trobojci francuske buržoaske revolucije – sloboda, jednakost i bratstvo, poručila je ministarka i istakla da su to vrednosti koje baštini i Srbija.

Ona je navela da je Spomenik zahvalnosti Francuskoj simbol prijateljstva Srbije i Francuske, koje su u teškim vremenima bile jedna uz drugu, a to se ne zaboravlja.

Pred nama su nova vremena i novi izazovi, koji zahtevaju još veću solidarnost, zajedništvo i prijateljstvo, koje već decenijama gaje narodi Francuske i Srbije, poručila je Kisić Tepavčević.

Ambasador Falkoni je rekao da je prijateljstvo i bratstvo Srbije i Francuske veoma jako, što je potvrđeno i dolaskom predsednika Emanuela Makrona u Beograd pre dve godine.

Ti dobri odnosi se konstantno unapređuju, ukazao je on i naglasio da je Francuska uvek uz Srbiju i da je i danas podržava na putu ka EU, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.