Djoković: Osvajanje Vimbldona čast i privilegija

Djoković: Osvajanje Vimbldona čast i privilegija

11/07/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Beta

 

Srpski teniser Novak Djoković rekao je danas da je čast i privilegija osvajati trofeje na Vimbldonu i naveo da se neće zaustaviti na 20 osvojenih grend slem titula.

 

Djoković je osvojio šestu titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Italijana Matea Beretinija posle četiri seta, 6:7, 6:4, 6:4, 6:3.
“Osvajanje Vimbldona mi je uvek bio najveći san, moram da podsećam sebe koliko je sve ovo posebno i ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Ovo je velika čast i privilegija. Kada sam bio mali ovaj trofej sam pravio u kući od svega što sam imao, a danas stojim sa šestim trofejom sa Vimbldonom, to je neverovatno”, rekao je Djoković na ceremoniji predaje trofeja.

Djoković sada ima 20 grend slem trofeja, po čemu se izjednačio sa rekorderima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Upitan šta to znači, Djoković je odgovorio: “To znači da niko od nas trojice neće da stane”.

“Moram da im odam veliko priznanje, oni su legende našeg sporta, dva najvažnija igrača sa kojima sam igrao u karijeri i razlog što sam danas ovo što jesam. Pomogli su mi da shvatim šta moram da radim da bih se unapredio fizički, psihički i taktički. Kada sam stigao medju 10 najboljih, gubio sam od Federera i Nadala tri, četiri godine, a onda se nešto promenilo pred kraj 2010. godine i poslednjih 10 godina ovo je neverovatno putovanje koje se neće ovde završtiti”, naveo je prvi teniser sveta.

On bi ove godine mogao da osvoji i kalendarski grend slem, pošto mu je današnja pobeda donela treći grend slem u sezoni, posle Australijan opena i Rolan Garosa i postane prvi od 1969. godine i Rod Lejvera kome je to uspelo.

“Mogu to da zamislim. Nadam se, pokušaću. U odličnoj sam formi, igram dobro, najbolji tenis na grend slemovima, to je najveći prioritet u ovoj fazi moje karijere i neka se tako nastavi”, naveo je srpski teniser.

On je zahvalio porodici i svom timu na podršci i strpljenju i rekao da ovaj uspeh bez njih ne bi bio moguć.

Govoreći o Beretiniju, Djoković mi je čestitao na odličnoj igri tokom turnira i ocenio da je pred njim sjajna budućnost.

“Čestitam Mateu, njegovoj porodici i timu na fantastičnom turniru. Danas je bio težak meč. Nije baš najbolji osećaj gubiti u finalu, ali siguran sam da je velika karijera pred tobom. Ovo je samo početak. Beretini igra odlično, snažno, ima pravi ‘čekić’, to sam osetio i danas i u Parizu”, naveo je on.

Upitan da prognozira večerašnje finale Evropskog fudbalskog prvenstva izmedju Engleske i Italije, Djoković je smo rekao da će uživati u fudbalu.

Beretini je rekao da je Djoković bio bolji i da je zasluženo osvojio trofej.

“Neverovatan je osećaj i previše sa čime mogu trenutno da se izborim. Novak je bio bolji od mene, on je veliki šampion. On piše istoriju ovog sporta i zaslužio je sve čestitke. Srećan sam zbog finala, nadam se da neće biti poslednje ovde. Čast je biti u finalu, bile su ovo sjajne dve nedelje, uz Kvins i ne mogu da tražim više. Možda mogu malo više sledeći put”, naveo je Beretini.

“Čestitke Novakovom timu, oni rade nešto neverovatno. Bilo je ovo dugo putovanje, ali nadam se da ovo nije kraj i da je početak dobre karijere. Bez moje ekipe ovo ne bi bilo moguće, hvala, moramo da nastavimo da pokušavamo”, dodao je on.