Apel mladima da se vakcinišu

Apel mladima da se vakcinišu

08/07/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je trenutna epidemijska situacija u Srbiji stabilna, ali i izrazila zabrinutost zbog malog broja mladih koji su vakcinisani.

Brnabić je novinarima u Inđiji rekla da se procenat vakcinisanih punoletnih građana kreće oko 48 odsto, ali je od tog broja svega 17 procenata mladih od 18 do 30 godina starosti.

Intenzivno razmišljamo o tome šta možemo da uradimo. Nemoguće je da situacija ostane stabilna sa takvim brojkama, upozorila je premijerka, pri čemu je ponovo uputila apel mladima da se vakcinišu.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara o očekivanjima od prvog sastanka u okviru dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropskog parlamenta, koji je najavljen za sutra, izrazila uverenje da je moguće da se sa opozicijom postigne dogovor o toj značajnoj temi.

Oni koji traže izgovore da taj dogovor ne postignu, na njima je odgovornost za čitavu situaciju, naglasila je Brnabić.

Premijerka je istakla da je dijalog moguć i da se radi na implementaciji preporuka OEBS-a za unapređenje izbornog procesa.

Mi smo tu uvek za dijalog i ne tražimo izgovore, već gledamo kako možemo da napravimo da demokratija u Srbiji bude što jača, da što više građana izađe na izbore, a da se sudi po rezultatima i ni po čemu drugom, poručila je predsednica Vlade.