Став Анголе остаће непромењен по питању пријема тзв. Косова у Интерпол

Став Анголе остаће непромењен по питању пријема тзв. Косова у Интерпол

07/07/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин састао се данас са министром унутрашњих послова Републике Анголе Еужениом Лаборињом који се налази у званичној посети нашој земљи.

 

 

Након састанка министри су истакли значај добре сарадње министарстава полиције Србије и Анголе и најавили наставак те сарадње нарочито у области обука и усавршавања кадрова.

 

Министар Вулин се колеги из Анголе захвалио због храброг и принципијелног става Анголе по питању непризнавања лажне државе Косово.

 

 

“Глас Анголе се далеко чује и захваљујући и Вама и Вашој принципијелној позицији, лажна држава Косово није постала члан Интерпола. Још једном хоћу да Вам се захвалим због тога, а наравно да се радујем времену које је пред нама, нашој сарадњи, међусобној размени информација, размени кадрова, обучавању наших студената”, изјавио је министар Вулин који се свом колеги захвалио на позиву да посети Републику Анголу.

 

Захваливши се на срдачној и братској добродошлици, министар Лаборињо је истакао да ће став Анголе остати чврст у Интерполу по питању Косова и да ће такав бити и на предстојећем 89. заседању у Истанбулу.

 

“Наше земље имају пријатељске и чврсте односе који сежу до почетка наше народноослободилачке борбе за независност. Југославија је била једна од првих земаља која је признала Анголу као независну државу и дала подршку нашој борби. Учинићу све да се ојача међусобна сарадња министарстава унутрашњих послова наших земаља нарочито у области обуке и усавршавања кадрова”, изјавио је министар Лаборињо.

 

Нарочито се захвалио на срдачном пријему код председника Републике Србије Александра Вучића. “Председник Вучић је потврдио, а ми смо ту поруку пренели нашем председнику, да ће Ангола добити помоћ и подршку Србије у борби против ковида 19 и да ће нам Србија донирати извесне количине вакцина различитих произвођача”, рекао је министар Лаборињо.