Komemorativni skup povodom smrti profesora Jordana Aleksića

Komemorativni skup povodom smrti profesora Jordana Aleksića

30/06/2021 Off By BERB

Profesor dr Jordan Aleksić, bivši ministar zaštite životne sredine tragično je preminuo 28.6.2021. godine u 71. godini života.

 

Profesor Aleksić je rođen u Kuršumliji 1950 godine. Odrastao je u Šapcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je 1974. godine na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu a magistarski rad i doktorsku disertaciju odbranio je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Svoje dugogodišnje iskustvo u oblasti ekologije je postigao u naučnim, istraživačkim i razvojnim projektima iz oblasti primenjene ekologije, proceni prirodnog kapitala, proceni ekološkog status teritorije i područja. Rukovodilac je i koordinator naučnih, istraživačkih i razvojnih projekata, programa i planova međunarodnog, nacionalnog, regionalnog i lokalnog karaktera u oblasti ekologije.

Osnivač je Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura gde je bio i profesor, a predavao je još i na Univerzitetu Megatrend – Fakultet za menadžment na Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerziteta Kragujevac i Filološkom fakultetu Univerziteta u Prištini. Jedan je od osnivača Mladih istraživača Srbije.

Profesor Aleksić je bio veliki vizionar koji je ostavio dubok trag svojim radom za poboljšanje stanja životne sredine u Srbiji. Zalagao se za nelinearnost mišljenja, komunikaciji i povratak čoveka i čitave civilizacije prirodi.

Komemorativni skup povodom smrti profesora Aleksića biće održan u četvrtak 1. jula 2021. u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, šesti sprat, u 10:00 časova.