Boka Place: Urban život na najpoželjnijoj adresi na crnogorskoj rivijeri

Boka Place: Urban život na najpoželjnijoj adresi na crnogorskoj rivijeri

28/06/2021 Off By BERB

Piše: Ivana Rajković

 

Novo naselje u sklopu renomiranog kompleksa Porto Montenegro – Boka Place je urbani kvart i dinamičan centar novog života na rivijeri – namenjen jedinstvenoj internacionalnoj zajednici u nastajanju.

 

Projekat o čijoj popularnosti svedoči izvanredna medijska i javna pažnja – Boka Place može se sa sigurnošću okarakterisati kao savršen spoj primorske idile i vitalnosti – a posebnu prednost mu daje lokacija u srcu Porto Montenegra, zasigurno najpoželjnije adrese za život u Crnoj Gori. Nova investicija koja je otpočela sa izgradnjom tokom prošle godine biće završena u dvoipogodišnjem periodu imaće investicionu vrednost od oko 70 miliona EUR, a svojom ponudom objediniće elemente kompletnog naselja sa infrastrukturom, hotelskim sadržajem najviše kategorije, dobro osmišljenim stambenim objektima otvorenog tipa, kvalitetnom izgradnjom i cenovnom atraktivnošću.
Kao centralno mesto za susrete, druženja i najvažnije životne trenutke – lokacija Boka Place će prednjačiti po brojnosti maloprodajne ponude, gastronomskih i šoping zona, javnih površina i prostora za porodicu i prijatelje i postati dinamično novo središte Porto Montenegra. Gradskom karakteru naselja ravnotežu će davati blizina obale i ekskluzivne marine za superjahte, te orjentacija na harmoniju duha i tela kroz izražene fitness i velnes elemente u planiranju i arhitekturi. Vrhunski hotelski kompleks SIRO koji predstavlja inovativnu viziju ugostiteljstva od giganta Kerzner International (utemeljivača brendova poput One & Only i Atlantis) dominiraće kompleksom i obezbediti mu obilje dostupnih infrastrukturnih sadržaja.
“Pod okriljem fonda ICD – Investiciono Razvojne Korporacije Dubaija, projekat Boka Place zvanično je otpočeo sa izgradnjom u novembru 2020. godine, i uprkos svim izazovima iz prethodne godine uzrokovanim koronavirusom, ponosni smo što je ostvaren planirani građevinski pomak i što ćemo, prema predviđenoj dinamici, kompletirati radove u 2023. godini.” – naveo je izvršni direktor Porto Montenegra, Dejvid Margason. On je dalje dodao: “Pored dolaska revolucionarnog hotelskog koncepta SIRO od strane Kerzner International-a, koji će uključiti 96 hotelskih soba, krovni bazen, fitness studio visokih performansi i centar za holistički oporavak i velnes, Boka Place će postati dom za 45 novih maloprodajnih objekata – od brojnih radnji poznatih modnih brendova do ugostiteljskih sadržaja – za koje postoji veliko interesovanje od strane budućih zakupaca.”
Izgradnja kompleksa je u toku, sa planiranim rokom završetka u 2023. godini, kada će u potpunosti zaživeti jedan od najuzbudljivijih projekata do sada realizovanih u sklopu Porto Montenegra. “Uprkos izazovnom početku godine, uslovljenom jakim kišama, sada su završena iskopavanja dvoetažnog podrumskog nivoa, te je podrumska struktura značajno uznapredovala. Kranovi su postavljeni i uskoro će i grubi radovi na strukturama prvih zgrada biti vidljivi. Posvećen tim od preko 150 profesionalaca stalno je prisutan na terenu.” – izjavio je direktor projekta Boka Place, Dejvid Leveret.
Pored svega navedenog, novi kompleks nudi odabranu ponudu raspoloživih stanova, od garsonjera do penthausa, sa atraktivnim rasponom cena i pogodnim planom otplate, počev od 190,000 EUR. Uz jedinice u hotelskom upravljanju, dostupno je i 69 privatnih rezidencija, koje karakteriše bezvremenski, sofisticiran dizajn sa brojnim modernim elementima i rental mogućnosti kroz M-Residences program upravljanja nekretninama. Dok je stambene prostore moguće dekorisati umetničkim delima sa potpisom Bradley Theodore-a i Miljana Suknovića, vlasnicima privatnih rezidencija je na raspolaganju i pristup krovnom bazenu, zelenim površinama i botaničkim baštama i vrtovima. Sa početnim ulaganjem od samo 25% pri potpisivanju glavnog ugovora, i otplatom po etapama izgradnje, pravo je vreme za investicionu priliku koja se ne propušta.
Inače, međunarodna zajednica u Porto Montenegru broji preko 40 nacionalnosti, a pored rastuće popularnosti naselja Boka Place koje je u izgradnji, preko 80% od svih do sada izgrađenih jedinica u ponudi marina naselja je već prodato, što svedoči popularnosti i isplativosti ulaganja na jednoj od najsofisticiranijih primorskih lokacija.